Sklenák (ČSSD): Sněmovna přehlasovala prezidentovo veto novely školského zákona. Jde o dobrou zprávu

24.05.2016 21:46

Poslanecká sněmovna většinou 106 hlasů přehlasovala prezidentovo veto novely školského zákona. Zákon tak platí v té podobě, v níž jej schválila Sněmovna i Senát Parlamentu ČR.

Sklenák (ČSSD): Sněmovna přehlasovala prezidentovo veto novely školského zákona. Jde o dobrou zprávu
Foto: ČSSD
Popisek: Roman Sklenák

Podle předsedy poslaneckého klubu ČSSD Romana Sklenáka jde o dobrou zprávu pro naše školství. „Poslanecká sněmovna dnes podpořila nárok rodičů na bezplatný přístup jejich dětí do mateřských škol a podpořila myšlenku jednotných přijímacích zkoušek na střední školy. Znamená to usnadnění přístupu ke vzdělávání dětí a výrazné zkvalitnění našeho školského systému,“ uvedl Roman Sklenák, předseda Poslaneckého klubu ČSSD.

Podle Vlasty Bohdalové, místopředsedkyně sněmovního Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, vládní novela školského zákona zavádí řadu změn, která měla v našem školství platit již dávno. Dále zdůraznila, že novela přináší rodičům garanci umístění dětí od dvou let do předškolních zařízení. „Rozhodně se ale nejedná o povinnost, nýbrž o svobodné rozhodnutí rodičů. Navíc nejde o žádnou novinku, již dnes jsou v mateřských školách na čtyři desítky tisíc dvouletých dětí,“ odmítla Vlasta Bohdalová kritickou kampaň proti tomuto ustanovení. „Jestliže stát říká, že se maminka může ve dvou letech dítěte vrátit do práce, musí zajistit péči i o dvouleté děti.  Je nezbytné, aby stát v takových případech garantoval důstojné podmínky,“ dodala poslankyně Bohdalová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…