Skopalíková (Piráti): Projekty pomohou učitelům i žákům

20.12.2021 7:37

Radní podpořili moderní projekty v environmentální výchově

Skopalíková (Piráti): Projekty pomohou učitelům i žákům
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Rada Středočeského kraje schválila dvě žádosti o poskytnutí individuální dotace na podporu moderních vzdělávacích projektů EVVO (Enviromentální vzdělávání, výchova a osvěta). 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí
Jedná se o projekty, které se snaží reagovat na pandemii Covid-19 a s tím související omezení realizace EVVO ve Středočeském kraji.

„Projekty jsou zaměřeny na digitalizaci, ke které v současné době směřujeme a která by při případném omezení setkávání či distanční výuce měla pro environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu velký přínos. Jsem ráda, že vznikají nové moderní projekty, které pomohou jak učitelům, tak žákům,“ uvedla Jana Skopalíková (Piráti), radní pro oblast životního prostředí a zemědělství.

Sedmikráska, nadační fond – nezisková společnost založená v roce 2001, předložila projekt, který reaguje na epidemiologické hrozby s ohledem na potřebu vzdělávání v oblasti změny klimatu, odpadového hospodářství či permakultury / biodiverzity pro udržitelný rozvoj. Tato reflexe je podpořena využitím online nástrojů v kombinaci s herními prvky (tzv. gamifikace), což je pro účastníky vzdělávání (především pro žáky škol) zábavnější a efektivnější forma vzdělávání. Výstupem projektu je vytvoření praktické a metodické podpory učitelů včetně digitálních inovativně – gamifikovaných pomůcek a metodik (součástí projektu je i následná evaluace).

Cílem druhého projektu s názvem „Digitalizace EVVO ve Středočeském kraji 1. etapa“ je vypracování, zpřístupnění a prezentace vzdělávacích materiálů v digitální formě a příprava živého vysílání v rámci projektu Geoškoly. S využitím moderních prvků, které využívají holistický přístup a novou formu zážitkové EVVO, jde v projektu hlavně o propagaci, popularizaci a zvýšení atraktivnosti EVVO ve Středočeském kraji. Výstupem projektu je vytvoření několika video spotů a živého vysílání přednášek na zajímavá témata se zaměřením na geologický vývoj na území Národního parku Barrandien a ČR a příprava pilotního portálu GeoEduGame s navržením řešení pro potřeby středočeského EVVO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

16:14 Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.