Skopeček (ODS): ČSSD šikanuje firmy, ANO šikanuje živnostníky

24.02.2015 14:31

Podle informací dnešních Hospodářských novin bude ČSSD usilovat o zvýšení firemních daní. V rámci křehkého oživení naší ekonomiky tak ČSSD představila účinný plán, jak se opět vrátit do recese. Její návrh odporuje zdravému rozumu.

Skopeček (ODS): ČSSD šikanuje firmy, ANO šikanuje živnostníky
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

ČSSD a celá vládní koalice by měla konečně začít šetřit a řešit neudržitelné státní výdaje, nikoliv se snažit vytahat více peněz ze soukromého sektoru. Vládní strany by už konečně měly přiznat, že jejich předvolební sliby byly nerealistické a populistické. Pokud je chtějí splnit, neobejdou se bez dalšího zadlužování a vytahování peněz z kapes daňových poplatníků. Ministr financí Babiš se chybějící peníze snaží získat šikanou živnostníků, ČSSD zvyšováním firemních daní. Ani jeden recept není správný a ODS žádný z nich nepodpoří.

Řešením je naopak šetření na provozních výdajích úřadů, vyšší adresnost sociálních dávek a zlepšení podnikatelského prostředí.

Jan Skopeček
ekonomický expert ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby