Skopeček (ODS): ČSSD šikanuje firmy, ANO šikanuje živnostníky

24.02.2015 14:31

Podle informací dnešních Hospodářských novin bude ČSSD usilovat o zvýšení firemních daní. V rámci křehkého oživení naší ekonomiky tak ČSSD představila účinný plán, jak se opět vrátit do recese. Její návrh odporuje zdravému rozumu.

Skopeček (ODS): ČSSD šikanuje firmy, ANO šikanuje živnostníky
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

ČSSD a celá vládní koalice by měla konečně začít šetřit a řešit neudržitelné státní výdaje, nikoliv se snažit vytahat více peněz ze soukromého sektoru. Vládní strany by už konečně měly přiznat, že jejich předvolební sliby byly nerealistické a populistické. Pokud je chtějí splnit, neobejdou se bez dalšího zadlužování a vytahování peněz z kapes daňových poplatníků. Ministr financí Babiš se chybějící peníze snaží získat šikanou živnostníků, ČSSD zvyšováním firemních daní. Ani jeden recept není správný a ODS žádný z nich nepodpoří.

Řešením je naopak šetření na provozních výdajích úřadů, vyšší adresnost sociálních dávek a zlepšení podnikatelského prostředí.

Jan Skopeček
ekonomický expert ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.