Skopeček (ODS): Mlha o rozpočtových úspěších vlády se začíná rozpouštět

07.06.2017 18:13

Podle dnešních informací nového ministra financí Ivana Pilného je situace kolem rozpočtu hrozivá a bude těžké udržet i plánovaný deficit ve výši 50 mld. Kč. Je to jasná obžaloba současné vládní koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

Skopeček (ODS): Mlha o rozpočtových úspěších vlády se začíná rozpouštět
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

„Je to tristní výsledek rozpočtové politiky současné vlády a prohospodaření více jak tří let dobrého ekonomického počasí pro systémové změny. Platí, že jakmile Andrej Babiš opustil ministerstvo financí a přestal pouštět marketingovou mlhu o svých úspěších, tak se realita ukázala v jiných barvách. Rozpočtový zázrak se nekoná - to jen v minulém roce natekly evropské peníze, ale dnes je státní kasa prázdná a hlavní ambicí ministra financí je aspoň schodky nezvyšovat. A to se chlubíme vysokým růstem, chlubíme se lepším výběrem daní a chlubíme se nejnižší nezaměstnaností. Lidé z toho nemají prakticky nic a ministr financí prý nechce tempo zadlužovaní zvyšovat. Nikoliv snižovat, on jenom nechce zvyšovat tempo zadlužování. V jednom z nejpříznivějších období, jaké Česká republika zažila,“ uvedl poslanec a ekonomický expert ODS Jan Skopeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.