Skopeček (ODS): Občané si zaslouží ujištění, že s příchodem nového guvernéra ČNB nepřichází tlak na vstup do eurozóny

09.05.2016 17:21

Prezident Miloš Zeman jmenuje nového guvernéra ČNB již 25. května. Bez ohledu na pravděpodobné jméno Jiřího Rusnoka jako příštího šéfa centrální banky by měl prezident Zeman v souvislosti s tímto jmenováním především jasně deklarovat, že není v národním zájmu ČR rychlé přijetí společné evropské měny - eura.

Skopeček (ODS): Občané si zaslouží ujištění, že s příchodem nového guvernéra ČNB nepřichází tlak na vstup do eurozóny
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Byl to totiž právě Miloš Zeman, který v minulosti jako jeden z hlavních „kvalifikačních předpokladů“ nových členů bankovní rady a nového guvernéra uváděl ambici co nejrychlejšího vstupu ČR do eurozóny. Národním zájmem ČR je ale uchovat si vlastní měnu a vlastní autonomní měnovou politiku a nevstupovat do eurozóny, která trpí svými hlubokými vnitřními problémy.

Krize Řecka a vážné problémy jižního křídla eurozóny snad otevřely oči i věčnému eurofederalistovi Miloši Zemanovi, který i tváří v tvář chování evropské politické elity v souvislosti s migrační krizí začíná mít na evropskou politiku racionálnější pohled. Čeští občané si zaslouží ujištění, že v souvislosti s příchodem nového guvernéra ČNB nepřichází tlak na rychlé nahrazení české koruny eurem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.