Skopeček (ODS): Odešla nejen osobnost církve, ale i významný člověk s konzervativními a tradičními hodnotami

01.01.2023 10:58 | Komentář

Zemřel Benedikt XVI., emeritní papež, významná osobnost katolické církve a jeden z největších evropských a světových intelektuálů. Jeho konzervativní trvání na osvědčených hodnotách, tradicích a pokorný přístup k dědictví předků, byly pro svět inspirující. Osobnost Benedikta XVI. ve svém komentáři popisuje Jan Skopeček (ODS), místopředseda Poslanecké sněmovny PČR.

Skopeček (ODS): Odešla nejen osobnost církve, ale i významný člověk s konzervativními a tradičními hodnotami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Skopeček

Zemřel Benedikt XVI. Odchází nejen významná osobnost katolické církve, ale jeden z největších evropských a světových intelektuálů v tom nejlepším smyslu slova. Jeho konzervativní trvání na osvědčených hodnotách a tradicích a pokorný přístup k dědictví předků byly inspirující.

Ukotvený svým životem a působením v Bavorsku měl vždy blízko ke střední Evropě i České republice. Jako tehdejší spolupracovník prezidenta Klause vzpomínám na významnou a srdečnou papežskou návštěvu ČR, která se na pozvání prezidenta Václava Klause uskutečnila v roce 2009.

Jeho odchod do emeritury byl ztrátou významného konzervativního hlasu, který nebyl k obrovské škodě nikým nahrazen. Konzervativního hlasu, který tolik progresivní levice nesnášela a kvůli kterému na něj často útočila.

Odkaz Benedikta XVI. tu nicméně zůstane i pro další generace díky jeho rozsáhlému literárnímu dílu, které za sebou tento významný teolog a akademik zanechal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL