Skopeček (ODS): Pilný nemá ve vládě co dělat, když neumí sestavit rozpočet

28.07.2017 17:34

Komentář ekonomického experta ODS Jana Skopečka k vyjádřením ministra financí Ivana Pilného ohledně problémů při sestavování rozpočtu na rok 2018.

Skopeček (ODS): Pilný nemá ve vládě co dělat, když neumí sestavit rozpočet
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Jsem překvapen velmi zvláštní rétorikou ministra financí Ivana Pilného (ANO) ohledně sestavování rozpočtu na příští rok. Nelze být roky součástí vlády se socialisty a zároveň se divit, že je těžké udržet veřejné výdaje na uzdě. Stávající vláda, včetně ministra financí Andreje Babiše a hnutí ANO, celé funkční období řešila pouze to, jak lidem vytahat více peněz z peněženek. Veřejné výdaje, přerozdělování a počty státních zaměstnanců naopak rostly i za pomoci a součinnosti vládního hnutí ANO a jeho ministra financí. V době růstu by měl ministr financí samozřejmě sestavit vyrovnaný rozpočet.

Pokud mu to jeho vláda a jeho vládní a straničtí kolegové nedovolí, nemusí v takové vládě pan ministr Pilný setrvávat. Řeči o tom, že by bylo dobré mít kvůli rozpočtu volby až na jaře, jsou zbytečné a mimo realitu. Stejně tak by bylo možné říci, že volby měly být mnohem dříve, aby konečně skončila rozhazovačná vláda a přišel ministr financí schopný sestavit v době růstu odpovědný a hospodárný rozpočet. Ministr financí Pilný nese plnou odpovědnost za přípravu rozpočtu na příští rok. Jakékoliv výmluvy a vytáčky to nezmění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…