Skopeček (ODS): Pohlaví je pro mě biologický, nikoliv sociální konstrukt

11.05.2021 18:11 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k požadavku Pirátů na vypuštění pohlaví z občanských průkazů

Skopeček (ODS): Pohlaví je pro mě biologický, nikoliv sociální konstrukt
Foto: Archiv Jana Skopečka
Popisek: Poslanec Jan Skopeček

Pirátský návrh na vypuštění údaje o pohlaví z občanky mě překvapil, myslím, že máme řadu větších problémů. Určitě v tom ale nevidím snahu jakkoliv snižovat administrativu, či vliv státu na svobodu lidí. To by museli chtít zrušit občanský průkaz jako takový a argumentovat, že stačí řidičák, pas, kartička pojišťovny.

V pirátském návrhu vidím bohužel to, že k nám dorazil progresivistický trend, který bojuje proti pohlaví jako biologickému konstruktu a vidí v něm konstrukt sociální, kdy je pohlaví právem volby, lidé ho mohou opakovaně během života měnit a dokonce nebýt jasně vyhranění.

Já jsem ale prostě přesvědčen, že se rodíme buď jako muž, nebo žena a není nic mezi tím. Ať se nám to líbí, nebo ne, příroda to tak zařídila. Pohlaví je pro mě biologický konstrukt, nikoliv sociální konstrukt, kde je právo volby. Samozřejmě jsou případy, kdy se lidé rodí do jiného těla a následně to i medicínsky řeší. Nic proti tomu samozřejmě nemám a nechť takovým lidem medicína pomůže, aby mohli žít šťastný život.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…