Skopeček (ODS): Vláda zhoršuje strukturu našich veřejných financí

01.10.2018 20:21

Komentář k plnění státního rozpočtu

Skopeček (ODS): Vláda zhoršuje strukturu našich veřejných financí
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Hospodaření státu je ke konci září meziročně horší o 620 mil. Kč. Pokud bychom rozpočet očistili o prostředky EU, je meziroční výsledek horší dokonce o 6 mld. Kč. Mnohem vážnější než průběžné plnění státního rozpočtu je ale skutečnost, že vláda v čele s hnutím ANO nedělá vůbec nic pro období, kdy se ekonomice nebude dařit a deficit automaticky poroste.

Pak budou čísla mnohem horší a ucítí to nejvíce ti, které si dnes populistická vláda kupuje slevami na jízdném a podobnými volebními úplatky, na které náš rozpočet objektivně nemá.

Není možné dlouhodobě ustát trend, kdy i přes slušnou ekonomickou konjukturu rostou rychleji výdaje státního rozpočtu (ke konci září meziročně o 9,2 %), než příjmy státního rozpočtu (meziroční růst o 8,9 %).

Vláda akceptuje další růst mandatorních výdajů bez hledání úspor, a zhoršuje tak strukturu našich veřejných financí, které případná ekonomická krize překvapí v nepřipraveném stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…