Šlachta (Přísaha): Fiala si chtěl jen připsat pár politických bodů

09.02.2022 11:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k dohodě o těžbě v polském dolu Turów

Šlachta (Přísaha): Fiala si chtěl jen připsat pár politických bodů
Foto: Hana Brožková
Popisek: Robert Šlachta

Z Česka mizí voda a vláda k tomu uzavřela tajnou nevýhodnou dohodu. Mluvím o dolu Turów. Premiér Fiala se chlubí skvělou dohodou, která má ochránit vodní zdroje na českém území. Realita je ale úplně jiná. Prodal zájmy našich lidí za 45 milionů eur a znehodnotil letité úsilí místních.

První nejasností je důvod utajeného režimu Nevysvětlili, proč dohodu o dolu Turów projednala vláda tajně. Teprve dneska ji odtajnili po nátlaku veřejnosti.

Měli jsme silnou pozici. Stála za námi Evropská unie, první rozsudek evropského soudu nám dal za pravdu, dokonce i advokát Soudního dvora Evropské unie se postavil na stranu České republiky. To všechno pětikoalice prodala velmi rychle a velmi lacino.

Co bude s dolem? Polsko nám poslalo 45 milionů eur a těžba může pokračovat. Mizení vody z českého území chtějí zabránit podzemní zdí. Ta je ale podle renomovaných organizací k ničemu. Voda odteče i tak. Podle premiéra Fialy by nefunkčnost zdi znamenala okamžité zastavení těžby. Pokud tomu opravdu věří, tak je hodně naivní. Doteď Polsko těžbu nezastavilo ani pod hrozbou velikých pokut a soudního procesu na úrovni EU.

Fiala si tedy chtěl jen připsat pár politických bodů za uzavřenou dohodou, bohužel se tak stalo na úkor zájmů lidí na naší straně hranice.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.