Šlachta (Přísaha): Vláda v nouzovému stavu provedla šílené věci. Prověřit, všechno

12.05.2021 22:33

Komentář na facebookovém profilu k prověření státních zakázek, které proběhly během nouzových stavů.

Šlachta (Přísaha): Vláda v nouzovému stavu provedla šílené věci. Prověřit, všechno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

V naší petici žádáme prověření VŠECH veřejných zakázek od prvního nouzového stavu až po ten poslední. Proč všech? Proč se nesoustředíme jenom na zdravotnický materiál?

Protože vláda v nouzovému stavu, když neplatil zákon o zadávání veřejných zakázek, provedla šílené věci.

Vezměte si třeba Ministerstvo vnitra. Hamáček během nouzového stavu zadal například rekonstrukci letní terasy hotelu za 3,8 milionu, opravu fasády a střechy za 11 milionů, pak rekonstrukci kuchyně a jídelny v budově ministerstva na Letné za 115 milionů, rekonstrukci bazénu za 11 milionů korun, rekonstrukci baru a hotelu lovecké chaty Tokáň za 4,8 milionu, oplocení volejbalového hřiště za půl milionu korun, přístřešek pro ohniště za 200 000 korun.

Celkem se bavíme o zakázkách za VÍC JAK 146 milionů korun! Všechny tyhle zakázky šly bez řádného výběrového řízení firmám, o kterých nic nevíme. Navíc v době, kdy lidi už několik měsíců museli mít zavřené své hospody a obchody, a vláda mluví o krizi a tom, že se musíme uskromnit.

Skutečně naší vládě přijde normální v tomhle čase utratit víc než 146 milionů korun za rekonstrukce hotelů, teras, bazénů a jídelen?

Víte, co si myslím já? Ne, nepřijde jim to normální. Ale to jediné, o co jim jde, jsou peníze a aby utrhli z našeho společného rozpočtu co můžou, dokud tam jsou.

Za hnutí Přísaha říkám jasné DOST! Chceme provést audit všech veřejných zakázek z nouzového stavu a všechny viníky POTRESTAT.

Všechno o naší petici najdete tady www.prisaha.cz/petice.

Pokud chcete, aby to věděl každý, tak sdílejte

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace