Šlachta (Přísaha): Všechny velké strany a hnutí jsou prolezlé korupcí

24.03.2024 6:11 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korupci.

Šlachta (Přísaha): Všechny velké strany a hnutí jsou prolezlé korupcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Kolikrát jsem vám už psal o korupci? Už to ani nedokážu spočítat. A je tu další kauza. Včera odsoudili hejtmana Moravskoslezského kraje Jana Krkošku. Před více než dvanácti lety měl ve společnosti Interchemia Praha doplácet lékaře, aby předepisovali jen ty léky, které oni chtějí.

Na tomhle celém mě štvou hned dvě věci. Jedno je délka celého řízení. Všechno, za co byl teď odsouzený, se stalo před více než 12 lety! Dvanáct dlouhých let trvalo, než se celý případ vyřešil a Krkoška byl odsouzen.

Druhá věc je trest, který je směšný. Všichni víte, že vždy respektuji rozhodnutí soudu A respektuji i tohle rozhodnutí. Ale svůj názor na to mám. Krkoška byl obviněný z účasti na činnosti organizované zločinecké skupiny (!) a hrozilo mu až deset let vězení. Proto nechápu, že dostal jen peněžitý trest a ještě k tomu ve výši dvě stě tisíc korun. Naschvál píšu jenom dvě stě tisíc, protože ve srovnání s deseti lety vězení je to nic.

Říkám to pořád. Všechny ty velké strany a hnutí jsou prolezlé korupcí. Dokazují to všechny jejich kauzy. Dozimetr ve STANu, Stoka v Brně, exprimátor Pardubic Charvát a teď nově i odsouzený hejtman Krkoška.

Kvůli těmhle gaunerům jsem šel do politiky. Když jsem byl u policie, tak jsem do nich šel a často až na hranu. Nikdy jsem se jich nebál. Bylo mi jedno, jestli mi budou vyhrožovat, jestli po mě půjdou, kolik na mě bude trestních oznámení, chtěl jsem spravedlnost. Proto nám pak jejich političtí kámoši zrušili celý útvar, abychom je už vyšetřovat nemohli.

To se ale spletli. Nikdy proti těmhle lidem nepřestanu bojovat. Proto jsem založil Přísahu. Jediné opravdu protikorupční hnutí.

Korupce je ve všech vrstvách politiky. A proto kandidujeme v každých volbách. Teď v červnu máme šanci vyhnat zkorumpované politiky z europarlamentu. A na podzim proti nim půjdeme v krajských a senátních volbách.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…