Sládeček (SPD): My jsme vždy hlasovali proti zavedení EET

23.06.2022 21:11

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny 23. června 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se zrušuje zákon č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb.

Sládeček (SPD): My jsme vždy hlasovali proti zavedení EET
Foto: archiv KS
Popisek: Poslanec SPD Karel Sládeček

Děkuji za slovo, paní předsedající. Milé dámy, pánové, v SPD říkáme, že daně se mají platit. Podpořili jsme zavedení paušální daně s tím, že prosazujeme, aby byla až do výše příjmů 2 miliony korun ročně. A podporujeme i limit pro povinnou registraci k DPH od 2 milionů korun ročně.

Hnutí SPD ale vždy bylo proti zavedení elektronické evidence tržeb, protože si myslíme, že to negativně postihlo velké množství malých a středních podnikatelů a živnostníků. Spousta z nich musela skončit, což je vina vlád Andreje Babiše.

My jsme vždy hlasovali proti zavedení EET, nikdy jsme nehlasovali jinak. Jestliže tedy budeme dnes v Poslanecké sněmovně rozhodovat o zrušení EET, SPD bude opět hlasovat pro toto zrušení. Pokud bude navržena dobrovolná EET, tak my jsme ji ochotni podpořit s tím, že pokud se někdo sám o sobě - společnost nebo firma - rozhodne dobrovolně přihlásit k EET, my s tím nemáme problém a tento návrh zákona podpoříme. Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …