Sládek (SPR-RSČ): Který soudný člověk může ještě volit SPD?

01.12.2016 9:06

V úterý dne 29. listopadu schválila Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky zákon o střetu zájmů. Ten zakazuje členům vlády vlastnictví médií, firmy, kde má člen vlády více než 25 % podíl nesmějí pobírat dotace. To, že postihne nejvíce Agrofert a jeho majitele není nejmenším důvodem proto, aby tento zákon byl nazýván Lexbabiš.

Sládek (SPR-RSČ): Který soudný člověk může ještě volit SPD?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Takový zákon totiž v naší zemi chyběl, a právě majitel Agrofertu využívá tohoto nedostatku právního systému v České republice k nehoráznému zneužívání politické funkce k tunelování evropských fondů, dotací a celého hospodářství České republiky. Zneužívá vlastnictví médií k manipulaci s veřejností nejhrubším možným způsobem, který si nezadá s manipulací, kterou prováděla komunistická diktatura. Zneužíváním politické funkce pro svoje obohacování si tento středoevropský oligarcha zvýšil svůj majetek za tři roky o desítky miliard korun.

Jenom pro pořádek Babiš je vlastníkem holdingu Agrofert, který je jednou z největších firem v postkomunistické Evropě a který sdružuje více než 250 firem z odvětví chemie, zemědělství, potravinářství, lesnictví, dřevařství, pozemních technologií, techniky, dopravy, obnovitelných zdrojů (biopaliva) a médií. V žebříčku největších firem podle obratu je Agrofert na třetím místě, přitom mezi největšími plátci daní vůbec nefiguruje. Poslední příklad zneužívání politické funkce ke svému obohacování okrádáním státu a občanů je návrh na zrušení 15 % daně z kapitálového příjmu, který by mu při přijetí zajistil jednorázově mnoho miliard a poté každým rokem další miliardy.

Velmi mne zajímalo, jak poslanci o tak důležitém zákonu, jako je zákon o střetu zájmů, hlasovali. Podle předpokladů poslanci hnutí vlastněné ministrem financí hlasovali proti přijetí tohoto zákona. Ostatní politické strany v podstatě tento návrh podpořily. Jistě jste si všimli, že tabulka přehledu hlasování je zakončena nezařazenými poslanci. A tady jsem byl naprosto šokován a konsternován. Všichni tito poslanci se poté, co opustili Úsvit přímé demokracie seskupili pod SPD T. O. A všichni tito poslanci hlasovali proti přijetí zákona o střetu zájmů.

K ověření se podívejte na odkaz http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=64590&l=cz

Z takového jednotného postoje je zcela zřejmé, jaký charakter mají tyto osoby a komu vlastně slouží.

Pro SPD T. O. je vlastenectví a obhajoba českých národních zájmů jenom vějičkou na hlupáky.

Pro samotného T. O. je SPD jenom dalším z řady podnikatelských záměrů, které mu mají zajistit penězovod pro jeho soukromé potřeby. Podívejte se na jeho web, kde jsou tak zvaně politické zprávy a stanoviska SPD hustě prokládána reklamou tu na prodejnu asijských pochoutek, tu na přípravu asijských specialit, tu na nákup nádobí, tu na kuchařské kurzy asijských pokrmů.

To je jeden z penězovodů, ten daleko výnosnější je však předstírání vlastenectví a obhajoby českých národních zájmů. To je penězovod natolik vydatný, hlavně díky naivitě mnohých občanů České republiky, že se mu v něm náramně zalíbilo. Nechal si poradci prezidenta financovat kampaň do krajských voleb 2016. Jelikož mu to bylo ale málo, protože s jídlem roste chuť a kdo má hodně, chce ještě více, a kdo má nejvíc, tak by se chamtivostí udávil, nechává se nyní financovat Babišem, pochybuji totiž, že by tak jednotné hlasování ve prospěch tohoto oligarchy bylo spontánním vyjádřením poslanců SPD k zákonu o střetu zájmů. Co by z toho jinak měli?

Konec konců prověření hlasování těchto poslanců kdykoliv v minulých třech letech je naprosto jasným důkazem, že v parlamentu neudělali práce ani za zlámanou grešli, že mnohdy hlasovali proti zájmu občanů a ve prospěch vládnoucího gangu převážně z řad hnutí ANO.

Obdobně falešné, jako hlasování poslanců SPD za peníze, jsou i vyjádření různých umělců podporující úlohu T. O. v české politice. Nedávno se jeden „spisovatel“ vyjádřil, že by se všichni vlastenci měli sjednotit pod korouhví T. O., protože to je spasitel národa českého.

Není se ani moc co divit takovému chování, protože žádná politická strana a žádný poslanec, zvláště ne takovéto kreatury nemají jistotu, že budou znovu zvoleni. Musí si proto nahrabat za stávajícího mandátu co nejvíce, stůj, co stůj. Morálka a svědomí v tom nehrají žádnou roli, a jak by také mohly, když rozhodně nepatří mezi duševní výbavu takových osob.

Bohužel, podle posledních a naprosto zfalšovaných průzkumů volebních preferencí jsou asiatské speciality oblíbeny.

O věrolomnosti a nedodržování slibů, tedy i předvolebních, nejlépe svědčí vyjádření Jana Veleby, předsedy Strany Práv Občanů: „V poslední době dostávám četné dotazy na facebooku, na email a na Parlamentní listy, ve kterých se mně tazatelé ptají, proč po úspěšných krajských volbách společně nepokračujeme dál – tedy SPO a SPD v nadcházejících parlamentních volbách 2017. Předsednictvo SPO vycházelo z této skutečnosti a přijalo 9. 11. následující usnesení:

„Předsednictvo SPO je připraveno jednat s hnutím SPD o společné kandidátce pro parlamentní volby 2016.“ Oproti tomu se SPD 19. 11. rozhodlo, že v parlamentních volbách bude kandidovat samostatně.

Nabídku jsme tedy dali a je nám líto, že se síly tříští, což v důsledku může přinést úspěch sluníčkářům, pravdoláskařům a oslabit prezidenta Miloše Zemana.

Závěrem pro úplnost dodávám, že 90 % volebních nákladů našich krajských koalic hradila SPO, píše Jan Veleba. Když tedy nakopl T. O. koaličního partnera, po jehož zádech šplhal a měl ho jenom jako zdroj peněz, koho bude vysávat nyní?

Myslím, že k tomu prohlášení již není třeba cokoliv dodat.

Kdy konečně prohlédnou občané, jednou za čas nacházející se v úloze voličů tu past, která je na ně nastražena. Čemu pomohou svými hlasy pro SPD? Obraně českých národních zájmů třeba proti přistěhovalcům? Rozhodně ne!  Výsledek hlasování pro SPD bude dvojjediný, jednak zajistí prodloužení penězovodu pro jeho vedení a jeho nebo jejich blahobyt. Zároveň zajistí, že všechny tyto hlasy budou přímo využity Babišem a jím vlastněným hnutím. O tom není ani nejmenších pochyb. Znovu odkazujeme na přehled o hlasování.

Kdo chce do této pasti vlézt i přes varování, je to jeho věc. Tragédií našeho národa je však to, že neustálé hledání spasitele přicházejícího zvenku strhává do propasti bídy a odnárodnění nás všechny, tedy i ty občany, kteří mají svůj rozum, svůj názor a nenechají se ohlupovat ani koblihou, ani sushi.

Lidé, probuďte se!

Převzato z profilu.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy