Sládek (SPR-RSČ): Právě jsem se vrátil z Hradu, pan prezident všechny moje návrhy přijal

04.05.2017 7:33

Také po vás běhá mráz po zaslechnutí této věty? Možná ano, ale rozhodně ne dost. Píše se sice rok 2017, do té naší pověstné 8 zbývá tedy ještě necelý rok. Avšak to, co se děje dnes ze všeho nejvíce připomíná události roku 1948.

Sládek (SPR-RSČ): Právě jsem se vrátil z Hradu, pan prezident všechny moje návrhy přijal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Tehdy podali demokratičtí ministři demisi v naději, že způsobí pád vlády Klementa Gottwalda a odchod komunistů do opozice. Přepočítali se. Prezident demisi přijal a pověřil předsedu komunistické strany doplněním vlády. V následujících parlamentních volbách v květnu 1948, o kterých tehdy málo lidí přemýšlelo jako o posledních, dostala Komunistická strana Československa maskovaná pod jednotnou kandidátkou národní fronty, 86,6 procent hlasů a stala se tak nejsilnější politickou stranou v tehdejší republice. Potom jim již nic nebránilo nastolit teror a masakrovat vlastní spoluobčany. Zvykli jsme si únor roku 1948 označovat jako komunistický puč. On to však nebyl tak docela puč. Podílelo se na něm totiž velké množství občanů tehdejšího státu ať již vědomě nebo bohužel z největší části nevědomě.

Po létech strádání za nacistické okupace hledali bezradní lidé spasitele. Spasitele, který by jim zajistil vše potřebné ke skromnému životu. Střechu nad hlavou, jídlo, ošacení a nějakou tu zábavu. Nějak přitom opomněli, že tentýž spasitel již před uchopením moci výrazně omezil jejich práva, manipuloval s nimi a diktoval co mají dělat, jak mají myslet. I ti, kdo si to uvědomovali, se nejspíše utěšovali i dnes velmi populárním, …..za všechno se platí, ono to tak asi musí být, a hlavně rádi vyměníme někdy obtížné svobody a práva za slib bezpečí a plného žaludku.

Komunistická strana roku 1948 a politické hnutí ANO 2011 jsou si podobné jako vejce vejci. Jediný bod programu – uchopení moci. Vůdcovský princip, žádná diskuse, jen slepá poslušnost. Složení členské základny a funkcionářů – bezcharakterní a všehoschopní jedinci s patologickými asociálními rysy kterým mučení, ničení lidí a jejich popravy skýtaly uspokojení. Tehdy vládli členové komunistické strany, dnes vládnou bývalí členové komunistické strany, avšak jejich ideologie, jejich metody jsou naprosto stejné. Nedávno uniklé nahrávky z jednání majitele hnutí ANO se svými poradci a se zaměstnanci jím vlastněných médií jsou jakoby přes kopírák z porad tehdejších vrahů Gottwalda, Noska a Grebeníčka. Jak koho zdiskreditovat, jak koho zničit v očích veřejnosti, jak takové útoky načasovat. A když se nevzdá sám, tak je zde ještě možnost ho buď nechat zatknout, nebo rovnou vyhodit z okna, jako syna prezidenta Masaryka. A to vše za pasivního přihlížení ostatních parlamentních politických stran, které místo obhajoby podstaty demokracie kalkulují s ministerskými křesly v nové vládě. Lidovci, ODS a všichni zbývající poslanci? Vždyť komunisté měli také svoje lidovce a socialisty, kteří jim po celou dobu jejich vlády vytvářeli clonu. Odkazem na ni potom mohli uzemnit kdejakého kritika své diktatury, to přeci není žádná diktatura, když máme více politických stran?

Politické hnutí ANO a jeho majitel jsou mnoha občany vnímáni jako spasitelé z roku 1948, zatočí se zkorumpovanými politiky, zatočí s neřády parlamentní demokracie a vybudují stát, který se bude o všechny občany starat. Co na tom, že si spasitelé vyžádají oplátkou všechny svobody a všechna práva. Stejně jsou to jenom abstraktní pojmy, kterých se nikdo nenají. Co na tom, že bojovník proti korupci je sám největším zlodějem. Vždyť si nahrabal tolik, že si to většina lidí nedokáže ani představit, a proto nedokáží ani aktivizovat národní vlastnost, závist. Takto uvažující nebo spíše neuvažující, ale pudově jednající lidé potom mohou dopomoci k diktatuře jedné strany znovu po 70 letech. Se stejným nadšením, s jakým vítali návrat z Hradu komunisty Gottwalda, nyní vítají návrat bývalého komunisty Babiše. Gottwald byl školen v Moskvě, jak zakroutit buržoazii krkem, Babiš prošel výcvikem coby agent tajné policie, Gottwald alespoň nebyl udavačem. Jeho obhájci jistě namítnou, že tehdy stejně komunistická tajná policie nebyla. A ještě k tomu přidají obhajobu svého idolu, kterému prominou největší skandály v historii naší země počínaje rokem 1918, podávanou v moderním balení sociálních sítích.

Dnes je situace naprosto stejná jako byla v roce 1948. Pokud zmanipulovaný dav pomůže k vítězství nástupci NSDAP a KSČ, bude i vývoj, pravda v trochu jiných kulisách, naprosto stejný. Nadšení nemyslících spojené s výživnou volební kampaní založenou na rozdávání jídla nás po krátkém nadechnutí opět uvrhne do tyranie a živoření. Kromě mnoha jiných slabostí máme totiž ještě jednu, kterou tak dobře vystihl tehdejší velvyslanec Spojených států v Československu – Češi nechtějí bojovat za svobodu, raději se skloní a budou doufat, že to snad tak špatné nebude, vždyť oni ti komunisté nemohou být tak hrozní.

A potom je již pozdě. 

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…