Šlahůnková (KSČM): Buďme hrdí Češi

19.02.2014 17:08

Komentář Pavly Šlahůnkové, kandidátky do Evropského parlamentu za KSČM, k tématu národního sebevědomí.

Šlahůnková (KSČM): Buďme hrdí Češi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Opět prožíváme krásné období. Venku voní skoro jaro, auta jezdí ozdobená našimi vlajkami, lidé se zastavují a bouřlivě diskutují. O čem? Přece o olympiádě. Již týden prožíváme s našimi sportovci jejich úspěchy, neúspěchy. Nechci hodnotit, zda bychom mohli mít více medailí, kdyby... Spíše mě tato atmosféra nutí k zamyšlení: kdy jsme Češi? V době olympiády zimní, letní, v době mistrovství světa v čemkoli? Ne, jsme Češi stále, jen to nedáváme najevo.

Čím se stalo, že v nás někdo zašlapává vlastenectví, hrdost na naši vlast a morální povinnost vůči naší zemi. Blíží se volby do Evropského parlamentu, mnoho občanů si myslí, že je to další cesta k zániku naší malé země, že jsme stále víc a víc nuceni podřizovat se diktátu z Bruselu. Věřím, že jsme schopni dokázat, že máme v Evropské unii své důležité místo a na to, že jsme Češi, budeme hrdi nejen v době olympiády.  Škoda, že z aut zmizí za pár dní naše vlajky, výlohy a okna budou umyty. Neumyjme v sobě naši bílou, červenou a modrou barvu.

Pavla Šlahúnková, kandidátka do Evropského parlamentu za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.