Sláma (TOP 09): TOP 09 na oběti komunistického režimu nezapomíná

27.02.2019 22:08

V Pardubicích si TOP 09 připomněla 71. výročí uchvácení moci komunisty spontánní pietní akcí. V Chrudimi zastupitelstvo odebralo čestná občanství města Stalinovi a Gottwaldovi.

Sláma (TOP 09): TOP 09 na oběti komunistického režimu nezapomíná
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

V den 71. výročí uchvácení moci komunisty se TOP 09 rozhodla uctít památku obětí komunistického režimu spontánní pietní akcí. „Moc bychom si přáli, aby se komunistická zvěrstva už nikdy neopakovala. Je ale smutnou skutečností, že současné vedení Pardubic komunisty aktivně podporuje v jejich dalším zapojení do vedení našeho města,“ říká předseda TOP 09 Pardubice Michal Sláma.

Málokdo ví, kde se pamětní deska obětem komunismu v Pardubicích nachází. Její umístění není příliš viditelné a důstojné, v podloubí krajského úřadu.

Pietní akce v Pardubicích se účastnil také Jiří Kubík „vlajkonoš“, aktivní účastník listopadových událostí roku 1989, a místopředsedkyně Konfederace politických vězňů Jiřina Kneiflová.

V Chrudimi se rozhodli jednou provždy vypořádat se dvěma „čestnými“ občany města. „Dnes jsme, při jednání Zastupitelstva města, odebrali čestné občanství města Chrudimi Stalinovi a Gottwaldovi. Symbolicky v den, kdy si připomínáme 71. výročí převzetí moci komunisty,“ uvedla radní Chrudimáků a členka TOP 09 Vladislava Michalová.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…