Šlapal (ČSSD): Předpokládám, že začátkem příštího roku vyvrcholí dostavba nové výjezdové stanice Brno-Ponava

26.11.2015 7:29

Operační středisko jihomoravských záchranářů prošlo modernizací.

Šlapal (ČSSD): Předpokládám, že začátkem příštího roku vyvrcholí dostavba nové výjezdové stanice Brno-Ponava
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Jihomoravský kraj 26. listopadu 2015 slavnostně ukončil projekt, kterým zmodernizoval operační středisko Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje v Brně-Bohunicích. Akce se zúčastnili náměstci hejtmana Marek Šlapal a Stanislav Juránek.

Náměstek Šlapal ocenil, že tento krok povede k vyšší efektivitě fungování příjmu tísňových volání a vysílání sil a prostředků na místa výjezdu záchranářů. „Jsem velmi rád, že se podařil projekt, který zvýší bezpečnost občanů bez dalších provozních nákladů, jedná se o velký přínos zlepšení bezpečnosti a dojezdnosti jednotlivých složek integrovaného záchranného systému. V současné době vrcholí snaha o obnovu vozového parku, probíhá výstavba dalších výjezdových stanovišť. Předpokládám, že začátkem příštího roku vyvrcholí dostavba nové výjezdové stanice Brno-Ponava, v příštím roce chceme zahájit výstavbu ve Znojmě,“ řekl náměstek Šlapal.  

Projekt byl zaměřen na vybudování jednotné systémové a technologické platformy pro příjem tísňového volání a výměnu dat operačního řízení jednotlivých základních složek Integrovaného záchranného systému (IZS). Projekt zajistil propojení technologií společně využívaných všemi základními složkami IZS na úseku operačního řízení a tísňového volání.

Více informací je na http://www.zzsjmk.cz/integrovane-operacni-programy .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

8:04 Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke komentářům v on-line prostoru.