Slovácká metropole - Radnice a senátor Valenta (SsČR) chtějí intenzivně spolupracovat

27.01.2015 9:07

Senátor Ivo Valenta se domluvil na dlouhodobé spolupráci s vedením města Uherské Hradiště.

Slovácká metropole - Radnice a senátor Valenta (SsČR) chtějí intenzivně spolupracovat
Foto: Archiv Ivo Valenty
Popisek: Ivo Valenta.

Vedení města Uherské Hradiště a slovácký senátor Ivo Valenta uspořádali první oficiální jednání, na kterém diskutovali o možnostech vzájemné spolupráce při rozvoji Uherského Hradiště jako přirozeného historického, správního, kulturního i sportovního centra Slovácka. Město zastoupené starostou Stanislavem Blahou, místostarosty Zdeňkem Procházkou a Ivem Frolcem a uvolněným členem rady Františkem Elfmarkem se s nově zvoleným nezávislým senátorem Ivo Valentou shodli především na prospěšnosti vzájemné výměny informací a daleko bližší spolupráci mezi samosprávou a senátorem.

„Velmi vítám tuto nabídnout spolupráci a jsem rád, že pan Ivo Valenta má zájem pokračovat v intenzivní spolupráci s městem Uherské Hradiště i ze své nové role senátora zvoleného za náš volební obvod. Během našeho dnešního jednání jsme identifikovali několik základních směrů, kterými by se naše spolupráce měla ubírat. Je potěšující, že bylo nadevše zřejmé, že obě strany jednání mají velký zájem na rozvoji našeho města a to prostřednictvím práce na zcela konkrétních projektech,“ uvedl Stanislav Blaha, starosta města Uherské Hradiště.

„Uherské Hradiště je největším a zároveň „hlavním“ městem mého volebního obvodu, proto jsem sérii těchto jednání zahájil právě zde. Navíc všichni dobře vědí, že právě Uherské Hradiště je místem, kde jsem v minulosti soustředil svoji největší investorskou i donátorskou pozornost, na kterou chci navázat a rozvinout její možnosti nyní i z pozice senátora,“ řekl Ivo Valenta.

Uherskohradišťská radnice a kancelář senátora Ivo Valenty chtějí v nejbližším období zaměřit svou spolupráci na několik oblastí, především pak na rozvoj dopravní infrastruktury, posílení aktivit v oblasti cestovního ruchu či pokračování v modernizaci Uherskohradišťské nemocnice a zvýšení kvality zdravotní péče v našem regionu. Stejně tak se obě strany domluvily na tom, že chtějí konečně vyřešit zcela tristní podmínky pro fungování Okresního soudu v Uherském Hradišti a v této souvislosti dořešit osud bývalé věznice včetně vybudování Muzea totality.

Ivo Valenta zároveň informoval vedení města Uherské Hradiště o aktuálním dění v Senátu ve vztahu k právě projednávané legislativě, ale třeba i o plánovaném výjezdním zasedání Stále komise pro rozvoj venkova, které se uskuteční v Uherském Hradišti během Slováckých slavností vína a otevřených památek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ivo Valenta

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…