Šmerda (ODS): Napojení na kanalizace podpoří kraj 23 miliony korun

29.01.2023 16:02 | Tisková zpráva

Na budování kanalizace a další vodohospodářské stavební akce chce Jihomoravský kraj přispět vybraným obcím letos více než 23 miliony korun. Podporu ve středu (25. ledna 2023) odsouhlasili na svém zasedání krajští radní a doporučili bod schválit i zastupitelstvu.

Šmerda (ODS): Napojení na kanalizace podpoří kraj 23 miliony korun
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

Napojení se díky tomu dočká třeba lokalita Ovčačky v obci Ladná na Břeclavsku, které kraj přispěje sedmi miliony korun. „Necelých šest milionů dále pošleme na odkanalizování obce Želetice. Jde o velmi drahé, ale pro komfort místních důležité projekty, do kterých by se obce mohly mít problém pustit samy. Rádi jim proto pomůžeme,“ konstatoval radní pro oblast investic Vladimír Šmerda.

Zbývající částka se rozdělí mezi obce Svatoslav, Zálesná Zhoř, město Kunštát, ČOV Drásov – Malhostovice a společnost Vodovody a kanalizace Znojemsko. „Voda je základ pro život a bez čisté vody se nemůžeme obejít. Vodohospodářská infrastruktura je však již mnohdy zastaralá a někdy zcela chybí. Jihomoravský kraj proto podává pomocnou ruku všem zřizovatelům v oblasti vodárenství. Nejedná se jen o pitnou vodu, ale i o vodu odpadní. Čím méně znečištěné vody totiž do přírody vypustíme, tím více budeme chránit vlastní zdroje pitné vody,“ dodal náměstek pro životní prostředí Lukáš Dubec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…