Šmerda (ODS): Propojování vodárenských soustav budou řešit Jihomoravský kraj s Krajem Vysočina společně

21.02.2022 11:30

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje dne 17. února na svém zasedání schválilo smlouvu o společném zadání veřejné zakázky „Studie proveditelnosti – Propojování vodárenských soustav Jihomoravského kraje a Kraje Vysočiny“.

Šmerda (ODS): Propojování vodárenských soustav budou řešit Jihomoravský kraj s Krajem Vysočina společně
Foto: ODS
Popisek: ODS

Výsledkem má být studie proveditelnosti, která bude řešit výhledové propojení vodárenských soustav a skupinových vodovodů, které by měly tvořit robustní systém zásobení obyvatelstva pitnou vodou v nadregionálním a regionálním měříku. 

Anketa

Pokud bude Petr Pavel opravdu kandidovat na prezidenta,...

hlasovalo: 18355 lidí

„Ideálním řešením je propojení soustav tak, aby bylo možné pitnou vodu vést přivaděči obousměrně. Počítáme i s vytvářením variantních řešení, kde to bude možné. U rizikových úseků chceme vyhodnotit významnost a dopady na obyvatele při haváriích, rizikovost vodního zdroje i návaznost na problematiku sucha. Co se týče financování, tak oba kraje se budou na nákladech podílet padesáti procenty,“ upřesňuje Vladimír Šmerda – radní Jihomoravského kraje pro oblast investic, infrastruktury a majetku.

Už v září minulého roku bylo symbolicky v místě úpravy vody ve Švařci uzavřeno memorandum o společném zájmu a postupu ve věci propojování vodárenských soustav mezi Jihomoravským krajem a Krajem Vysočina. Tato veřejná zakázka bude prvním krokem ve společném úsilí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…