Šmerda (ODS): Propojování vodárenských soustav budou řešit Jihomoravský kraj s Krajem Vysočina společně

21.02.2022 11:30

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje dne 17. února na svém zasedání schválilo smlouvu o společném zadání veřejné zakázky „Studie proveditelnosti – Propojování vodárenských soustav Jihomoravského kraje a Kraje Vysočiny“.

Šmerda (ODS): Propojování vodárenských soustav budou řešit Jihomoravský kraj s Krajem Vysočina společně
Foto: ODS
Popisek: ODS

Výsledkem má být studie proveditelnosti, která bude řešit výhledové propojení vodárenských soustav a skupinových vodovodů, které by měly tvořit robustní systém zásobení obyvatelstva pitnou vodou v nadregionálním a regionálním měříku. 

Anketa

Pokud bude Petr Pavel opravdu kandidovat na prezidenta,...

hlasovalo: 18357 lidí

„Ideálním řešením je propojení soustav tak, aby bylo možné pitnou vodu vést přivaděči obousměrně. Počítáme i s vytvářením variantních řešení, kde to bude možné. U rizikových úseků chceme vyhodnotit významnost a dopady na obyvatele při haváriích, rizikovost vodního zdroje i návaznost na problematiku sucha. Co se týče financování, tak oba kraje se budou na nákladech podílet padesáti procenty,“ upřesňuje Vladimír Šmerda – radní Jihomoravského kraje pro oblast investic, infrastruktury a majetku.

Už v září minulého roku bylo symbolicky v místě úpravy vody ve Švařci uzavřeno memorandum o společném zájmu a postupu ve věci propojování vodárenských soustav mezi Jihomoravským krajem a Krajem Vysočina. Tato veřejná zakázka bude prvním krokem ve společném úsilí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.