Smutná (TOP 09): Tvrzení, že by lidé tunelbusy nevyužívali, je účelový nesmysl

20.11.2017 20:14

Praha 6 je v souvislosti s tzv. tunelbusy dlouhodobě označována jako žába na prameni při jejich zavádění, což je nepravdivý mýtus.

Smutná (TOP 09): Tvrzení, že by lidé tunelbusy nevyužívali, je účelový nesmysl
Foto: Liboc.info
Popisek: Eva Smutná, zástupkyně starosty Prahy 6

Praha 6 se pouze brání proti vyústění tunelbusů na Vítězné náměstí, které je dlouhodobě přetížené. Dopravní situaci tam navíc ještě zhoršilo zprovoznění tunelového komplexu Blanka.

„Praha 6 se drží dlouhodobé koncepce vytěsnění autobusů a zavádění ekologičtějších a také tišších tramvají. Podporujeme zavedení tramvajové tratě do Suchdola nebo na Strahov. Součástí této koncepce je také vytěsnění autobusů z Vítězného náměstí,“ říká Ing. Arch. Eva Smutná /TOP 09/, zástupkyně starosty pro strategický rozvoj

Praha 6 nemá nic proti tomu, aby autobusy z Prahy 5 jezdily přes Hradčanskou. Logické by také bylo, kdyby spoje dále pokračovaly opět tunelem do Prahy 7 a 8. Tím by se zároveň vyřešilo obratiště, které se nyní uvažuje Na Špejcharu.

„Není pravda, že by centrum Prahy 6 bylo pouze Vítězné náměstí. Naopak je toto pomyslné centrum soustředěno mezi stanice metra Dejvickou a Hradčanskou a jejich širší okolí. Tvrzení, že by kvůli tomu lidé tunelbusy zastavující na Hradčanské nevyužívali, je proto účelový nesmysl,“ dodává Eva Smutná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.