Sobotka (ČSSD): Novou ministryni čeká spousta nášlapných min položených pány Drábkem a Šiškou

17.01.2014 11:43

ČSSD rozhodla o nové ministryni práce a sociálních věcí, má se jí stát Michaela Marksová-Tominová.

Sobotka (ČSSD): Novou ministryni čeká spousta nášlapných min položených pány Drábkem a Šiškou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se na základě dnešního jednání Politického grémia ČSSD rozhodl nominovat do nové koaliční vlády na pozici ministryně práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou-Tominovou. ČSSD vybírala v závěrečné fázi z pěti velmi kvalitních kandidátek s významnými zkušenostmi z centrální i krajské politiky především v sociální oblasti.

„Vedení sociální demokracie vybíralo mezi několika velmi kvalitními kandidátkami, s kterými jsem v minulých dnech také osobně probíral jejich představu o vedení resortu.  Jsem rád, že v ČSSD máme tolik kvalifikovaných a odborně nezpochybnitelných političek, které by funkci ministryně mohly zastávat. Po společné diskusi s užším vedením ČSSD jsem se rozhodl nominovat do nové vlády dosavadní mluvčí pro lidská práva a rodinu Michaelu Marksovou-Tominovou, která se sociální oblasti věnuje dlouhodobě v odborných komicích ČSSD, v resortu práce a sociálních věcí již působila a zná jeho chod z vedoucí pozice a díky své pracovní praxi má rovněž bohaté zkušenosti s rodinnou i pracovněprávní politikou. Resort práce a sociálních věcí se dostal díky hrubým pochybením Nečasovy vlády do dezolátního stavu, novou ministryni tak čeká spousta nášlapných min položených pány Drábkem a Šiškou, práce s nápravou koncepčních chyb a nefunkčních systémů. Jsem ale přesvědčen, že tuto nelehkou pozici zvládne,“ uvedl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

„Děkuji sociální demokracii za důvěru, kterou mi tímto rozhodnutím svěřila. Sociální oblast a rozsáhlé problémy, s kterými se v současné potýká, velmi dobře znám. Chci využít všech svých dosavadních zkušeností k tomu, abych mohla na ministerstvu práce a sociálních věcí co nejdříve prosadit priority, schválené v koaliční smlouvě. Za klíčové cíle považuji zejména obnovu funkčnosti úřadů práce, prosazení plné valorizace penzí, posílení podpory rodin s dětmi a zajištění bezchybné distribuce sociálních dávek všem, kteří na ně mají ze zákona nárok,“ uvedla k nominaci Michaela Marksová-Tominová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice