Sobotka (ODS): Petice pro korunu pod koberec nezapadne

21.05.2014 22:29

Místopředseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka převzal dnes v sídle Senátu z rukou petičního výboru petici za zachování koruny jako národní měny ČR.

Sobotka (ODS): Petice pro korunu pod koberec nezapadne
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Petici pro korunu podepsalo dosud 42 300 občanů ČR, na internetu se připojilo dalších 24 tisíc petentů. Petice vyzývá vládu, aby vyjednala pro ČR trvalou výjimku a nemusela přijímat euro, pokud s přijetím nevysloví občané ČR ve speciálním referendu souhlas.
 
„Plně se s touto peticí za korunu ztotožňuji. A zaručuji, že tato petice pod koberec nezapadne. Petice bude předána Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. A protože má víc než deset tisíc podpisů, musí jí, podle § 142a Jednacího řádu Senátu, projednat za účasti představitelů petentů plénum Senátu. Předpokládám rovněž, že k petici se bude v Senátu konat veřejné slyšení,“ uvedl Přemysl Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: ODS

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Model hospodářského růstu na základě nízkých mezd se už dávno vyčerpal

14:17 Ostrá (SOCDEM): Model hospodářského růstu na základě nízkých mezd se už dávno vyčerpal

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výši mezd.