Sobotka (ODS): V Libereckém kraji se všechno vrací k normálu

12.06.2020 17:56

Krajská epidemiologická komise doporučila od 15. června provádět odběry PCR testy pouze v liberecké krajské nemocnici.

Sobotka (ODS): V Libereckém kraji se všechno vrací k normálu
Foto: ODS
Popisek: Přemysl Sobotka

Vzhledem k příznivé epidemiologické situaci a k nízkým požadavkům na odběry PCR testů v Libereckém kraji doporučila Krajská epidemiologická komise zřídit pouze jedno odběrové místo pro samoplátce, a to v Krajské nemocnici Liberec, a.s. při infekčním oddělení, v režimu 8:00 – 12:00 v pracovní dny. Objednání bude možné na telefonních číslech 485 312 931, 778 421 599.

Pro vlastní potřeby si odběry ve svých nemocnicích budou organizovat samostatně Masarykova městská nemocnice Jilemnice a.s., Nemocnice Jablonec nad Nisou, p. o. a Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s. 

Pro potřeby odběrů indikovaných pacientů praktickým lékařem či Krajskou hygienickou stanicí Libereckého kraje, kteří mají vyšší rizikovost, budou tyto zajištěny spádovou páteřní nemocnicí v režimu 8:00 – 12:00 v pracovní dny.

„Jsem rád, že se situace výrazně zklidňuje a všichni ředitelé páteřních nemocnic přistoupili na to, že jediné odběrové místo bude fungovat v Krajské nemocnici Liberec. Je to jasný signál, že v Libereckém kraji se všechno vrací k normálu,“ uzavřel MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek pro resort zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…