Sobotka: Zpoždění při čerpání fondů jsme zdědili po předchůdcích, ale...

17.04.2015 17:21

Očekávám, že ministr financí a ministryně pro místní rozvoj situaci kolem monitorovacího systému evropských fondů urychleně vyřeší.

Sobotka: Zpoždění při čerpání fondů jsme zdědili po předchůdcích, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Naše vláda jako celek v uplynulých měsících učinila maximum pro to, abychom dohnali zpoždění při přípravě na čerpání nových evropských fondů 2014-2020, které jsme zdědili po našich předchůdcích. Povedlo se to a máme nyní připraveny k čerpání čtyři operační programy, které zahrnují polovinu všech peněz z Unie, které budeme mít do roku 2020 k dispozici. Jsme dohodnuti s představiteli Evropské komise na tom, že tyto čtyři operační programy budou formálně schváleny již na přelomu dubna a května. Osobně jsem na toto téma v minulých týdnech jednal jak s předsedou Evropské komise Junckerem, tak s komisařkou Kretu.

Informace o komplikacích kolem monitorovacího systému evropských fondů mne proto velmi znepokojily a očekávám, že ministr financí Babiš a ministryně pro místní rozvoj Šlechtová problém profesionálně a urychleně vyřeší a ve středu budou vládu informovat o takovém postupu svých úřadů, aby nebylo ohroženo již připravené zahájení čerpání z nových evropských operačních programů. Paní ministryně Šlechtová mne již informovala o tom, že v důsledku nastalé situace ruší služební cestu do Číny a vyřešení problémů s monitorovacím systémem bude v nastávajících dnech její absolutní prioritou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Bohuslav Sobotka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.