Šojdrová (KDU-ČSL): Kulturní dědictví je jedním z hlavních pojítek sjednocené Evropy

22.09.2019 19:43

Michaela Šojdrová (KDU-ČSL), koordinátorka Evropských lidovců ve Výboru pro kulturu a vzdělávání, se sešla s kandidátem na místopředsedu Komise Margaritisem Schinasem, který má mít na starosti vzdělávání, kulturu, sport. V názvu jeho portfolia však žádná z těchto oblastí nefiguruje.

Šojdrová (KDU-ČSL): Kulturní dědictví je jedním z hlavních pojítek sjednocené Evropy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Michaela Šojdrová

„S Margaritisem Schinasem jsem probrala obavy poslanců poslaneckého klubu Evropské lidové strany, zda bude vzdělávání a kultuře v nové Komisi věnováno dostatek pozornosti. Z chybějícího začlenění těchto oblastí přímo do názvu některého z portfolií nových komisařů to není zcela zřejmé.“

„Zatímco spolupráce ve vzdělávání je, troufám si říct, největší úspěch Unie, evropské kulturní dědictví je jedním z hlavních pojítek sjednocené Evropy. Zaslouží si proto uznání přímo v názvu portfolia komisaře, jako tomu bylo doposud,“ uvedla Michaela Šojdrová.

V prvním říjnovém týdnu se Margaritis Schinas a Maria Gabriel, která by měla být v nové Komisi pověřena „inovacemi a mládeží“, představí ve Výboru pro kulturu a vzdělávání v rámci slyšení. Kladné stanovisko výboru je podmínkou pro jmenování nové Komise do funkce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL