Solařová (ANO): Vzniká platforma pro sdílení zkušeností

14.01.2023 13:44 | Tisková zpráva

Vedení města Znojma považuje komise pro příměstské části za významné orgány pro řešení podnětů obyvatel příměstských částí a také za prostředek, jak je více zapojit do rozhodování o budoucnosti a rozvoji města. Setkání předsedů komisí má svou symbolickou i praktickou rovinu a má z něj vzniknout tradice.

Solařová (ANO): Vzniká platforma pro sdílení zkušeností
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Chceme, aby měli předsedové komisí pro příměstské části možnost sdílet informace a diskutovat o nejrůznějších otázkách, které ovlivňují život občanů bez ohledu na adresu jejich bydliště. Současně chceme vytvořit prostor pro rovnocennou diskusi se členy vedení města, odbourat formální bariéry a maximálně podpořit spolupráci,“ deklarovala starostka Znojma Ivana Solařová. Ta také avizovala, že by se předsedové komisí pro příměstské části měli na této platformě setkávat společně se členy vedení města pravidelně, optimálně jednou za čtvrt roku.

V úvodu setkání se předsedové komisí vzájemně představili. Posléze došlo na některá aktuální témata, která řeší obyvatelé příměstských částí. Místostarostka Petra Svedíková Vávrová informovala předsedy o probíhajícím sběru podnětů od občanů ohledně nového systému MHD a potvrdila, že se jimi vedení města ve spolupráci s krajskou organizací Kordis a dopravní společností průběžně zabývá. „Od obyvatel příměstských částí nám speciálně k MHD chodí spousta podnětů, často ohledně jízdních řádů. Pečlivě se všemi podněty zabýváme, v případě návrhů na úpravy jízdních řádů se je po pečlivém vyhodnocení budeme snažit zapracovat do nové verze jízdních řádů. Ty plánujeme aktualizovat na jaře tohoto roku,“ přislíbila místostarostka Svedíková Vávrová.

Setkání předsedů komisí pro příměstské části proběhlo ve středu 11. 1. 2023.

Komise Rady města Znojma jsou dle zákona o obcích poradními orgány rady města a jejich účelem je předkládat radě stanoviska a doporučení na základě odbornosti. V případě komisí pro příměstské části jde o předkládání doporučení a podnětů od občanů daných příměstských částí. Ve Znojmě zřídila Rada města Znojma svým usnesením dne 21. listopadu 2022 9 odborných komisí a 10 komisí pro příměstské části.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy