Soukromníci: 100 dní vlády nejsou žádná hitparáda

01.04.2022 12:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k prvním stům dní vlády premiéra Fialy

Soukromníci: 100 dní vlády nejsou žádná hitparáda
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Vláda Petra Fialy velmi intenzivně komunikuje své úspěchy během prvních 100 dní vlády, ve skutečnosti to ale není žádná hitparáda.

Zrušili jsme EET - jsme moc rádi, že si ODS - Občanská demokratická strana osvojila náš návrh na zrušení EET (společný volební program z roku 2017 ODS s podporou Soukromníků) a protlačila ho až do aktuální podoby. Zrušení EET ještě musí projít legislativním procesem.

Konec biosložek v pohonných hmotách, rušíme silniční daň do 12 tun, kontrolujeme marže u pohonných hmot - kroky, které akutní problém cen pohonných hmot vůbec neřeší. Kontrola marží je z principu nepřijatelná a "pochybení" nezjistila. Zákon o přidávání biosložek zatím nebyl zrušen. V případě silniční daně platí totéž, byly zrušeny pouze zálohy. Dlouhodobé snížení daňové zátěže u paliv je jediná správná a rychlá cesta.

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí

Zvyšujeme důchody seniorům - v podstatě automatická operace. Většina národa však čeká na skutečně dramatickou důchodovou reformu, která lidem v produktivním věku umožní výši svého důchodu reálně ovlivnit a celý systém zpřehlední.

Válečný zločinec Putin patří před soud - zahraniční politika vládě zatím jde, rozhodně nám nedělá ostudu a my jí za to děkujeme.

Schválili jsme příspěvek na bydlení - pravidla pro získání změkla, ale šílená byrokracie v praxi zůstala. Ministři by si měli o příspěvek sami cvičně požádat. Nadšení je rychle přejde.

Snížili jsme schodek státního rozpočtu - snaha o odpovědné hospodaření je evidentní, ale zatím chybí jasný plán, jak z nenažraného tlouštíka udělat mrštného atleta. Ořezání a zefektivnění činnosti státní správy by mj. umožnilo snížit DPH u životně důležitých komodit, jejichž ceny dramaticky rostou.

Pandemický zákon a cenzura (vypínání webů) - těmito kroky se vláda ODS, TOP 09, KDU-ČSL, České pirátské strany a STAN momentálně příliš nechlubí a asi ví proč. Obě normy jsou zcela zbytečné a bezprostředně ohrožují svobody a demokracii v České republice. Třikrát fuj!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…