Soukromníci: Jsme připraveni zabránit další likvidaci živnostníků a podnikatelů

07.06.2021 9:45

Republikový sněm Strany soukromníků České republiky, který se konal v sobotu 5. června 2021 v Praze, potvrdil připravenost této stavovské strany k letošním volbám do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Soukromníci: Jsme připraveni zabránit další likvidaci živnostníků a podnikatelů
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

V nich Soukromníci kandidují společně s Trikolóra a Svobodní v jednom volebním uskupení s názvem „Trikolora Svobodní Soukromníci“. Navíc v sobotu oznámil podporu tomuto uskupení také Radomil Bábek, předseda výboru Podnikatelské odbory, který bude v podzimních volbách kandidovat v Praze.

„Živnostníci a podnikatelé se za posledních osm let stali doslova lovnou zvěří. Obě přechozí vlády nevynechaly jedinou příležitost k tomu, aby soukromé podnikání zatížily další regulací, byrokracií, daněmi, poplatky, šmírováním či úřednickou šikanou. Symbolicky posledním hřebíčkem byla pak pandemie Covid-19, během které vláda uvalila lockdown na malé firmy a živnostníky, kdežto velké fabriky a supermarkety nechávala takřka bez povšimnutí. Navíc se ukazuje, že v mnoha případech postupovala dokonce v rozporu se zákony či ústavou. Za výsměch a urážku pak považuji to, jak se vláda Andreje Babiše postavila ke kompenzacím vůči firmám, kterým zakázala svobodně podnikat,“ zhodnotil dnešní situaci Petr Bajer, předseda Strany soukromníků ČR.

Podle Petra Bajera je Strana soukromníků nezpochybnitelnou politickou sebeobranou všech živnostníků a podnikatelů. „Všichni si uvědomujeme, že jsme před historickým milníkem, který rozhodne o budoucnosti svobody a soukromého podnikání v naši zemi. Proto věřím, že se nám podaří sjednotit mimo jiné všechny živnostníky a podnikatele, abychom prostřednictvím letošních voleb vrátili do Poslanecké sněmovny zdravý rozum a skutečné zastánce řemeslníků, živnostníků, poskytovatelů služeb a všech dalších malých firem, které byly dnešní vládou zcela nebo částečně zlikvidovány. Těm chceme garantovat následující: žádný další lockdown, žádná diskriminace zákazníků, a také plnohodnotná náhrada škod, které navíc budeme vymáhat po dnešních papaláších. Jsme připraveni provést antibyrokratickou revoluci, snížit daně a zvýšit vymahatelnost práva tak, abychom společně nastartovali českou ekonomiku,“ dodal Petr Bajer.

Anketa

Je potřeba, aby lidé, kteří jsou očkovaní a vracejí se ze zahraničí, podstupovali testy na covid-19?

70%
23%
hlasovalo: 5766 lidí

Novou posilou uskupení Trikolora Svobodní Soukromníci je Radomil Bábek, předseda výboru Podnikatelských odborů, které sdružují více než 15 tisíc členů ze všech koutů České republiky, a jsou druhou největší organizací, reprezentující především malé podnikatele a živnostníky.

„Vlády Andreje Babiše již osm let vyvíjejí tlak na české podnikání. Současná vláda navíc dramaticky znevýhodnila malé podnikatele a živnostníky vůči korporacím a nadnárodním firmám. Vrší nesmyslné podmínky, kterými omezuje svobodu podnikání, a používá úřady a úředníky jakožto donucovací nástroj ke zvyšování moci státu nad českým podnikáním. V konečném důsledku vláda likviduje malé podnikání,“ řekl Radomil Bábek, předseda výboru Podnikatelských odborů.

„Protože už osm let bojuji proti tlaku státu na malé podnikatele a živnostníky, vyhodnotil jsem celou situaci tak, že je třeba pokračovat v práci pro ně v Poslanecké sněmovně. Nerad, ale musel jsem uznat, že nebudou-li mít čeští podnikatelé a živnostníci zastoupení v Parlamentu, nemůže se jejich situace zlepšit. Proto jsem přijal výzvu Strany soukromníků ČR a vstoupil jsem do volebního klání. Chci pomoci uskupení Trikolóra Svobodní Soukromníci k volebnímu úspěchu, abych mohl v Poslanecké sněmovně hájit práva a zájmy českých podnikatelů a živnostníků,“ vysvětlil své rozhodnutí vstoupit do politiky Radomil Bábek.

Jako hosté Republikového sněmu Strany soukromníků České republiky vystoupili mimo jiné také Zuzana Majerová Zahradníková, předsedkyně Trikolory, Libor Vondráček, předseda Svobodných nebo Ivo Valenta, podnikatel a emeritní senátor Parlamentu ČR za Stranu soukromníků ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce