Soukromníci: Prezident Zeman zřejmě podle Soukromníků Babiše podrží

03.05.2017 9:21

Patová situace ve vládě má své vyústění, ale je tomu opravdu tak? Předně, vše, co se v osobních útocích mezi Bohuslavem Sobotkou a Andrejem Babišem děje, je hlavně velkou ostudou státu navenek. Ukazuje to, jak nerozhodného a slabého premiéra máme. Neměl to ale lehké. Pokud by svého vicepremiéra odvolal, bude se Babiš považovat za oběť. Když by ale ten zůstal ministrem financí, pak by zase premiér ukázal, že je slaboch. A tak přišel Sobotkův vabank, až budoucnost ukáže, co přinese.

Soukromníci: Prezident Zeman zřejmě podle Soukromníků Babiše podrží
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Andrej Babiš neměl ve vládě vůbec být. Pokud už se tam dostal, měl být odvolán už dávno. Při prvotních náznacích s Čapím hnízdem, problémech s dluhopisy... Babiš se vysmívá veřejnosti, protože jako ministr financí může, neříkám, že to dělá, ovlivňovat vyšetřování, finanční správu. Snad mnohem razantněji bude postupovat Evropský úřad proti podvodům (OLAF), v jehož hledáčku se Babišův Agrofert ocitl.

Teď je na tahu prezident Zeman. Věřím, že zvolí opět nějaké šalamounské řešení, aby stvrdil své veřejností vnímané sympatie k vicepremiérovi. Babiše zřejmě podrží, ať tak, nebo tak. Pokud by se totiž na místě ministra financí ocitl kdokoli z jiné strany, než je Babišovo ANO, jistě by před parlamentními volbami tlačil na urychlené vyšetření podezřelých kauz šéfa strany s údajnými třiceti procenty voličů.

Osobně si myslím, že by byla škoda, aby vláda skončila půl roku před volbami, jen ať se prokáží její kroky jako špatné. Propad ekonomiky se ukazuje už za první čtvrtletí a jakákoli vláda další bude mít velmi těžkou pozici, takže jaká je to nejúspěšnější vláda posledních let? Jinými slovy, měli by si to lidově řečeno "vyžrat do dna".

A závěrem. Nemohu přijmout fakt, že jsme ministrem financí poučováni, že neumíme podnikat, a proto jeho "utahovacím zákonům" neporozumíme. Dodržovat zákony musí každý a on by měl být vzorem. Heslem boje proti šedé ekonomice likviduje drobné podnikatele, sám přitom káže vodu a pije víno.

Podnikatelé a živnostníci by se měli vzpamatovat, přijít k volbám a volit jednotně. Jinak jim hrozí likvidace podnikání, do kterého investovali přes čtvrt století života. Ostatně se to už děje. Do parlamentu se musejí dostat lidé, kteří vědí, jak se poctivě vydělávají peníze. Ti, kteří budou podnikatelům a jejich rodinám pomáhat, ne jim ubližovat.

Petr Bajer - předseda Strany soukromníků ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…