Soukromníci budou prosazovat svůj program přes poslance ODS. Společně předkládají sérií klíčových zákonů

29.11.2017 19:30

Přestože Strana soukromníků České republiky nezískala v nedávných parlamentních volbách žádný přímý poslanecký mandát, její spolupráce s Občanskou demokratickou stranou pokračuje v rámci prosazování společného volebního programu i nadále. Obě strany totiž v mnoha ohledech hájí stejné principy, které mají pomoci vrátit do řízení státu ochranu soukromí, osobní svobody a zbavit nejen živnostníky a podnikatele, ale také občany naší země zbytečné byrokracie.

Soukromníci budou prosazovat svůj program  přes poslance ODS. Společně předkládají  sérií klíčových zákonů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Republikový sněm Strany soukromníků. Senátor Ivo Valenta a předseda Soukromníků Petr Bajer

I díky tomu, že se Soukromníci zásadním způsobem podíleli na volebním výsledku ODS a nejen díky cca 23 tisícům preferenčních hlasů pomohli ODS stát se druhým nejsilnějším poslaneckým klubem, bude spolupráce mezi oběma stranami pokračovat v oblasti prosazování společných programových priorit i nadále.

„Jsme domluveni na tom, že navážeme a budeme rozvíjet spolupráce mezi Stranou soukromníků ČR a poslaneckým klubem ODS. Do voleb jsme totiž šli se společným programem a ten se budeme snažit i přes opoziční roli zodpovědně prosazovat. Ochranu živnostníků, jejich rodin a zaměstnanců chceme dotáhnout do konce a dát jí podobu jasných legislativních návrhů. Soukromníci proto předložili ODS několik svých programových priorit a jsem rád, že již v tuto chvíli můžeme společně říct, že poslanci ODS předloží hned několik návrhů zákonů, které tyto priority odrážejí. Např. navrhujeme zrušit EET, kontrolní hlášení DPH i zákaz prodeje o svátcích. Společně také trváme na odložení účinnosti zavádění e-receptů, protože jde podle našeho soudu nejen o další zbytečnou šikanu především praktických lékařů, ale také ohrožení dostupnosti zdravotní péče především na venkově a v perifériích naší země,“ uvedl Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky.

Tím však avizovaná legislativní spolupráce mezi Soukromníky a ODS ani zdaleka nekončí. V nejbližší době by mělo dojít také na změnu protikuřáckého zákona, zvýšení limitu výdajových paušálů pro živnostníky, úlevám pro živnostníky od autorských poplatků či zrušení daně z nabytí nemovitosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…