Soukup (ANO): Obrana evropské kultury

14.07.2016 16:20

V Poslanecké sněmovně se formuje názorová platforma, ke které se hlásí zákonodárci napříč politickým spektrem.

Soukup (ANO): Obrana evropské kultury
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

Včera se sešli poslanci, kteří se přihlásili k Platformě zákonodárců na obranu evropské kultury a jejích hodnot. Její základní směřování je dané „desaterem“, kde definujeme co je evropská kultura a jak ji hájit:

1. Ve středoevropském prostoru je určující kultura, vycházející z řecké filosofie, římského práva, judaisticko- křesťanských tradic a myšlenek humanismu.

2. Vyznávání jiných náboženství, kultů a tradic je záležitostí soukromou. Nesmí se dostat do konfliktu s evropským... právním pořádkem, s evropskými etickými normami a zvyklostmi

3. Definitivní odmítnutí konceptu multikulturalizmu

4. Odmítnutí trvalých přerozdělovacích kvót pro přijímání migrantů

5. Zásadní nesouhlas se zrušením vízové povinnosti pro země, které nesplní dané podmínky EU

6. Přijímat uprchlíky před válečnými konflikty jenom v případech, kdy není možná účinná pomoc v regionu jejich původu

7. Požadovat od migrantů maximální míru integrace do společnosti

8. Usilovat o zachování EU a Schengenského prostoru; pokud to přímo neohrozí integritu, zájmy a životní styl obyvatel ČR. Upevňovat postavení a autoritu V4

9. Upevňovat obranyschopnost Evropy i ČR

10. Vrátit do všech stupňů vzdělávání výuku hodnot Západní civilizace - antické a biblické dějiny, křesťanství, renesance, osvícenství, základy demokracie, etika, estetika, smysl svobody, principy kreativity

Celkem se mi daří postupně získávat poslance. Dali bychom jich dnes dohromady tak třicet. Jsou z ANO, ČSSD, KSČM, Úsvitu … trochu nepříjemné zjištění je pro mě váhavost pravicových stran.

Přidalo se zatím asi třicet statečných, kteří riskují nelibost svých stranických sekretariátů. Ty se zatím dívají na naši iniciativu dost podezíravě. Je třeba vysvětlit jim, že tu nezakládáme nějakou politickou frakci, ale v pravém slova smyslu názorovou platformu. Jsem přesvědčený, že naše „desatero“ by podepsalo až 75 procent českých zákonodárců. Dnes mám schůzku s vlivnými senátory. Chci oslovit i europoslance.

Nicméně napadá mně proč se honit po počtech. Ti váhaví přece na prospěšnost naší iniciativy - pro dobrou věc musí přijít sami. A hlavní smysl Platformy je přece přenášet do klubů informace o migraci jiné, než přinášejí mainstreamová média. V Platformě je zastoupena většina parlamentních politických klubů. To za prvé. A za další - musíme připravit jasný postoj k tomu, co chystá Evropská komise - směrnice o společné azylové politice a společné sociální politice. To podle mého soudu může učinit z ČR cílovou destinaci pro migranty.

Na první schůzce Platformy jsme se rozhodli pro zatím neobvyklý způsob komunikace s veřejností. Přídávají se k nám osobnosti, které se dlouhodobě zasvěceně vyjadřují k problémům migrace a islamizace /spisovatel Benjamin Kuras, publicista Jefim Fištejn, bývalý muslim Lukáš Lhoťan, arabista Petr Pelikán ... Brzy spustíme internetové stránky, na kterých chceme vést diskusi s veřejností. Také na nich požádáme o morální podporu. Sleduje zatím můj fb. A držte nám palce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice