Společná kandidátka SPD a SPO v Jihomoravském kraji podána

27.07.2016 12:14

Nedávno vytvořená předvolební koalice do podzimních krajských voleb v Jihomoravském kraji s názvem Koalice Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura (SPD) a Strana Práv Občanů (dříve Zemanovci) dnes na krajském úřadě v Brně podala kandidátku do krajských voleb.

Společná kandidátka SPD a SPO v  Jihomoravském kraji podána
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Jak již název napovídá, jde o spolupráci hnutí SPD, jehož zakladatelem a předsedou je poslanec Tomio Okamura a Strany Práv Občanů, kterou založil a jejímž čestným předsedou je prezident České republiky Miloš Zeman.

Obě spolupracující strany spojuje podle slov lídra kandidátky, vysokoškolského pedagoga Jan Hrnčíře z Blanska, především prosazování přímé demokracie, zastavení nelegální imigrace a zachování suverenity České republiky. Také samozřejmě podporujeme přímo zvoleného prezidenta Miloše Zemana a jeho kroky ve vnitrostátní a mezinárodní politice zvláště v dnešní nejisté době, dodal celostátní místopředseda SPO Marian Keremidský ze Znojma, dvojka na společné kandidátce, který rovněž upozornil, že se strany dohodly na obsazení kandidátky přesnou polovinou svých zástupců. Lidé nejsou hloupí a nechtějí platit ze svých daní nelegální ekonomické imigranty a čekat až se jejich útoky přesunou i k nám, sdělil Libor Bláha z Vyškova, který jako trojka zastupuje na společné kandidátce SPO.

Dalšími kandidáty v první desítce jsou zástupci z okresu Hodonín, krajští místopředsedové SPD a SPO Lubomír Španěl a Rudolf Bauer, dále zástupci z Brna, Lucie Šafránková z SPD, Jana Fialová z SPO a Karel Cholek z SPD. V první desítce jsou celkem čtyři ženy, Petra Vávrová Svedíková z Dobšic za SPD a desítku uzavírá Kateřina Prudíková z Adamova, která zastupuje SPO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině