SsČR: Zvyšovat daňovou zátěž OSVČ v době krize je špatně

24.03.2014 6:27

Oficiální stanovisko Strany soukromníků České republiky k návrhu změny daňového systému od p. Babiše.

SsČR: Zvyšovat daňovou zátěž OSVČ v době krize je špatně
Foto: SsČR
Popisek: Strana soukromníků České republiky

SsČR je proti změnám daňového systému, které dnes navrhnul ministr financí Andrej Babiš. Nesouhlasíme hlavně se změnami, které se přímo negativně dotknou OSVČ:

1. Omezení výdajových paušálů - vím, že je to už otřepané, ale zvyšovat daňovou zátěž OSVČ v době krize je špatně. A krize je a pokud stát nerozhýbe ekonomiku rozumnými investicemi ( ne bezhlavým utrácením ), tak bohužel trvat bude dále. Vždyť když chci uživit rodinu, tak jí neuživím jen šetřením, ale musím vydělávat. Pak teprve mohu šetřit!

2. Co se týče zavedení třetí sazby DPH - z venku to vypadá jako dobrá myšlenka, ale když se podíváme z blízka, tak už vidím jen další chaos v zákonech a kupčení, co do téhle sazby ještě spadá a co už ne.  Nebylo by jednodušší vrátit nižší sazbu DPH zpět na 5% a nebo 10%, jak celou dobu navrhujeme?

3. Dále nesouhlasíme se zavedením registračních pokladen. Je to zbytečné a přinese to jen další náklady. Jak státu, tak živnostníkům. A odnesou to zase jen ti poctiví. Vždyť nástroje na výběr daní máme, ale to by státní správa musela začít něco dělat! A konečně začít měřit podle jednoho metru.

4. Nesouhlasíme se zavedením centrálního registru účtů. A pokud ano, tak chceme veřejně vědět o jakémkoliv úředníkovi státní správy jaký má plat, kolik vlastní domů, budeme chtít vidět jeho pracovní výkaz, jaké smlouvy podepsal a s kým a za kolik, jaké přesné náklady má jeho úřad, komu zadávají veřejné zakázky atd atd. Když otevřená hra, tak na obou stranách! My se toho nebojíme ale ... OpenCard, Blanka, atd. atd.

Ostatní změny, které přinesou úlevu na daních a zlevní léky, nebo základní potraviny, vítáme. Chtělo by to ale takových změn co uleví lidem, zvláště tim chudším, daleko víc. Ale nebrat na to u jiných skupin lidí. Stačilo by zefektivnít práci státní správy, radikálně jí zeštíhlit, zprůhlednit chod státu a zpřísnit kontrolu dotací.

Odkazy na články:

http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/danove-zmeny-2015-2016-babis/r~a2d507e0af3d11e3a6490025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=B&utm_term=position-19

http://www.novinky.cz/ekonomika/330896-ekonomove-babisovy-danove-zmeny-potesi-duchodce-a-nemocne-mohou-ale-zvysit-uniky.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Strana soukromníků ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…