Stanjura (ODS): Dávno jsme mohli rozhodnout hlasováním

08.03.2019 14:21

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 3. 2019 k návrhu poslanců Patrika Nachera, Jaroslava Faltýnka, Martina Kolovratníka, Zbyňka Stanjury a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě

Stanjura (ODS): Dávno jsme mohli rozhodnout hlasováním
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

Už nám jenom chybí, aby sociální demokraté navrhli, že budeme kontrolovat nákupy OSVČ, zda to potřebují pro svou činnost, nebo ne. Nějaký moudrý úředník by rozhodoval, co padá do předmětu jejich podnikání a co ne, když nakupuje ve velkoobchodě.

Já se chci ohradit proti argumentaci pana předsedy Chvojky, že ty pozměňovací návrhy jsou v zájmu marketů, jste říkal - jsou v zájmu občanů. Ti rozhodují svým chováním, zda budou nakupovat, nebo ne. Kdyby se občané spontánně rozhodli, to, co jim chcete vy zákonem nařídit, jak se mají chovat o svátcích - já to nepodporuji, aby se o svátcích nakupovalo, ale je to svobodné rozhodnutí našich občanů. A v jejich zájmu navrhujeme zrušit zákon, který nemá žádný smysl. To je celé. Takže, prosím vás, můžete říkat: My jako levicová strana víme lépe než naši občané, co mají dělat, proto navrhujeme regulaci a pravidla a budeme je vymáhat. Budeme to kontrolovat. Ten tam nakupuje v makru a on je to instalatér a koupil si tam maso, takže to vlastně je proti tomu, co by měl dělat atd. Ale nepoužívejte argumenty, nenapadejte chybnými argumenty ty, kteří s vámi politicky nesouhlasí. Ta debata je. Názory jsou různé, to je legitimní, ale vy můžete za tu debatu. Říkal to tady pan zástupce předkladatelů pan poslanec Nacher. Dávno jsme mohli rozhodnout hlasováním. Hlasováním v devadesátce, jestli jsme pro nebo proti.

Díky vám jsme ztratili měsíce debat. Pak si stěžujete. Ty debaty se neustále opakují. A dneska jsme ve stejné situaci jako jsme byli před mnoha měsíci. Nakonec rozhodneme o tom původním návrhu hlasováním, případně o několika pozměňovacích návrzích. A pak si tady stěžujete, jak se opakuje, jak ta pravice pořád něco chce, ale vy jste nám to umožnili a já vám za to děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…