Stanjura (ODS): Pokud chcete svobodně podnikat, podnikejte v Číně

13.09.2017 12:51

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 9. 2017 k návrhu, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Komplexní hospodářská a obchodní dohoda mezi Kanadou a Evropskou unií.

Stanjura (ODS): Pokud chcete svobodně podnikat, podnikejte v Číně
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

Hezké dopoledne. Zkuste se zeptat uvnitř své strany, kde je ministr životního prostředí. Myslím, že je pořád členem hnutí ANO. Ale kvůli tomu jsem se nepřihlásil. Za prvé chci říct, že tu smlouvu podpoříme. Podporovali jsme ji v Evropském parlamentu. Myslíme si, že správně, protože my vždycky podporujeme svobodný trh. Co se týče blokace dovozu nefér konkurence levné čínské oceli - byl jsem to já, který navrhoval zařazení bodu na jednání naší Poslanecké sněmovny a byly to vládní poslanci, kteří ten bod nepřipustili na projednávání. A vláda se tomu prostě vyhýbá a není schopna ochránit pracovní místa na Severní Moravě.

A ten problém je mnohem větší, než problém OKD, který nechci zlehčovat. Pokud vezmeme pracovní místa, které jsou v ocelářském průmyslu a navázané firmy. Ale já jsem se přihlásil, abych reagoval na vystoupení pana místopředsedy Filipa. Myslím si, že tu jeho myšlenku bychom měli rozvést. Pokud chcete svobodně podnikat, podnikejte v Číně. A já bych k tomu dodal - za to mě komunisté určitě pochválí, protože to je přesně v té jejich logice - a pokud chcete žít ve svobodné zemi, žijte v Severní Koreji. To je úplně stejné. Děkuji. (Potlesk z řad poslanců ODS.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.