Starosta Brož: Město začne s realizací dalších zakázek

08.05.2019 11:17

Českolipští radní na svém zasedání přidělili tři veřejné zakázky vítězným dodavatelům, tedy firmám, které budou mít realizaci těchto zakázek na starosti.

Starosta Brož: Město začne s realizací dalších zakázek
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Po uplynutí zákonných lhůt může město s firmami uzavřít smlouvu, domluvit se na konkrétním harmonogramu prací a dělníci se pak mohou pustit do práce. Kromě toho ještě radní schválili zadávací podmínky pro doplnění vybraných dětských hřišť ve městě o nové herní prvky.

V letošním roce, konkrétně o letních prázdninách začne Česká Lípa s demolicí a dostavbou pavilonu F ZŠ Speciální Jižní. Jedná se už o předposlední neopravený pavilon na této škole. V roce 2020, kdy by měla být stavba dokončena, tak žáci zdejší školy získají dvě nové třídy na učení, pak ještě přípravnu jídel s výdejnou a novou jídelnu. Tuto zakázku radní přidělili vítězné firmě VERSANA s.r.o., která nabídla nejnižší cenu – 18.828.000 Kč. Náklady na tuto stavbu byly odhadnuty původně na 20,4 mil. Kč, město tak zakázku vysoutěžilo za cenu o 1,6 mil. Kč nižší. Navíc na tuto akci získalo dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 8,5 mil. Kč.

Další akcí, do které se město nyní již může pustit, je dokončení zateplení bytového domu v Komenského ulici na sídlišti Lada. Zateplení se tak dočká i přízemí domu, navíc zde budou vyměněna všechna okna a dveře. O zakázku se postará firma Marhold a.s. za cenu 8,2 mil. Kč.

„Náklady na tuto akci byly původně navrženy ve výši 5,6 mil. Kč. Tento odhad však pochází už z roku 2016. Při přepočtu nákladů na současné ceny pak vysoutěžená cena odpovídá cenám v letošním roce. A firma Marhold nabídla samozřejmě nejnižší cenu ze všech uchazečů, proto jsme této firmě zakázku přidělili,“ vysvětlil českolipský místostarosta Martin Brož.

Poslední zakázkou, u které již nyní známe konkrétního dodavatele, je zakázka na výměnu oken na školní budově v Nerudově ulici, která spadá pod základní školu Moskevská. Zakázku, v rámci které se budou instalovat také nové žaluzie a parapety, získala firma AA okna a dveře s.r.o. za cenu 1,082 mil. Kč, která odpovídá již dříve odhadnutým nákladům. Okna by měla být vyměněna během letních prázdnin.

Kromě přidělení zakázek vítězným dodavatelům radní odsouhlasili zadávací podmínky pro zakázku na doplnění herních prvků na vybraná dětská hřiště ve městě. Nové atrakce pro děti tak přibudou na hřiště v Pražské a Jáchymovské ulici na sídlišti Lada, zároveň také na hřiště ve Zhořelecké, Bendlově ulici a v ulici Josefa Maštálka. Úplně nové hřiště pro děti pak vznikne v Uranové ulici, kde kromě herních prvků bude i pískoviště a nové lavičky.

„Doplnění nových herních prvků na hřiště ve Zhořelecké, Bendlově, Uranové ulici a v ulici Josefa Maštálka si lidé odhlasovali v rámci nultého ročníku projektu Tvoříme město.  Jedná se tak už o druhý projekt, který takto soutěžíme. Zakázka by měla být hotová nejpozději do konce září. Věřím tedy, že si děti nové herní prvky stihnout užít, než bude na hraní venku moc ošklivo,“ upřesnil Martin Brož a doplnil, že kromě samotného dodání prvků je součástí zakázky také jejich instalace a provedení dopadových ploch. Celkové náklady na zakázku jsou odhadnuté na 1,3 mil Kč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…