Starosta Hocke: Město vyčlení peníze na chodníky, cyklostezky, veřejné osvětlení či parkovací zálivy

17.02.2019 14:01

Ve středu 13. února se konalo další setkání občanů se starostou. Tomáš Hocke zavítal do zrekonstruované nádražní haly, kde nově sídlí pobočka Městské knihovny A. Marka.

Starosta Hocke: Město vyčlení peníze na chodníky, cyklostezky, veřejné osvětlení či parkovací zálivy
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Turnova Ing. Tomáš Hocke (BPP)

Nejvíce času bylo věnováno rekonstrukci ulice Nádražní a rekonstrukci silnice II/610 z Turnova až na hranici kraje. Aby ne. Vždyť se bude jednat o největší investiční akci, která bude trvat 2 roky. Zhotovitelem stavby bude společnost EUROVIA CS a STRABAG.

Starosta města upozornil, že zvláště složité místo bude u viaduktu, protože zde  bude muset dojít k přeložení kanalizace a dalších sítí. Zvýší se také podjízdná výška viaduktu, aby zde mohla projet vozidla s návěsovou soupravou. 

Z turnovského rozpočtu půjde na stavbu 18 milionů korun. Z těchto peněz budou hrazeny chodníky, cyklostezky, veřejné osvětlení či parkovací zálivy.

Akce za více než 205 milionů korun bude spolufinancována Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci IROP ve výši necelých 146 milionů korun.

V další části se Tomáš Hocke zaměřil na občanskou vybavenost Turnova II. Připomněl zrekonstruovanou pobočku knihovny v nádražní budově nebo nové fungování volnočasového  centra „na Dvojce“, kde 2. patro budovy střední školy v Alešově ulici využívají družiny ZŠ Turnov Skálova, Středisko volného času Žlutá ponorka Turnov a šachový klub.

Do rozpočtu Turnova na rok 2019 byla zařazena regenerace sídliště u nádraží. V rámci 6. etapy se dočká revitalizace zbývající část Studentské ulice, a to od schodů k hale TSC Turnov až do prostoru k prodejně Barvy laky. Měla by zde vzniknout nová šikmá parkovací stání, dokonce o 1/3 víc než je v současné době.

Kromě parkovacích stání se dočkají opravy chodníky, přibude nové veřejné osvětlení a opraveno bude schodiště k hale TSC Turnov. Celá záležitost bude stát 4,5 milionu korun.

Ze strany občanů zazněly požadavky na opravu cesty na Daliměřice kolem pekárny. Po dokončení rekonstrukce Nádražní ulice se lidé přimlouvali za měření rychlosti radarem stejně jako je tomu kolem nemocnice. Rádi by také ve městě viděli více cyklopruhů. Řešena byla i otázka lidí bez domova, kteří se srocují například u  supermarketu Billa. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…