Starosta Jiraský: Úpravy ulice Gen. Závady jsou téměř hotové

21.08.2020 6:34

Ulice Gen. Závady prochází rozsáhlou rekonstrukcí již od konce minulého roku. Po prvním úseku ležícím mezi ulicemi Jiráskova a Husova byla upravena také zbývající část k ulici Komenského.

Starosta Jiraský: Úpravy ulice Gen. Závady jsou téměř hotové
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vysokého Mýta František Jiraský (Nezávislí)

„Stejně jako v první etapě od pětatřicítky ke kolejím se jedná o kompletní rekonstrukci komunikace včetně zeleně, chodníků, vozovky, dopravního značení a mobiliáře,“ řekl starosta František Jiraský. Zatímco první etapa byla o celkovém zklidnění místa, rozšíření chodníku a dosázení zeleně, v té druhé se více pracovalo se zachováním dopravy. Ani zde se ovšem nezapomnělo na zvýšení bezpečnosti chodců. Chodník podél bývalého okresu a zdravotního střediska je nově tři a půl metru široký. Modernizací prošel i přechod u Šedovy lékárny. Celkově v místě došlo ke zlepšení organizace parkování. Součástí úprav byla rovněž výměna veřejného osvětlení a v plánu je ještě výsadba nové zeleně. V prostoru před domovem mládeže tak přibudou tři břízy, dvě okrasné višně a platan. Vše krásně doplní záhon trvalek. Reportáž Úpravy ulice Gen. Závady jsou téměř hotové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…