Starosta Jiraský: Vysoké Mýto má za sebou další úspěšný rok

03.01.2020 19:37

Novoroční slovo starosty města.

Starosta Jiraský: Vysoké Mýto má za sebou další úspěšný rok
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vysokého Mýta František Jiraský (Nezávislí)

Vážení a milí spoluobčané,

přeji vám šťastné vykročení do nového roku 2020 a v jeho průběhu pak hodně zdraví, radosti, optimismu, spokojenosti i naplnění vašich plánů a předsevzetí. Přeji vám dostatek respektu, trpělivosti a pochopení pro vaše nejbližší, sousedy a kolegy i dobrou vůli a chuť měnit věci k lepšímu.

Na počátku nového roku obvykle bilancujeme a hodnotíme rok minulý. Snad to nebude znít neskromně, když řeknu, že Vysoké Mýto má za sebou další úspěšný rok. Hospodařili jsme s vyrovnaným rozpočtem a vytvořili finanční rezervu pro příští rozvojové projekty. Z řady akcí a projektů, které jsme v uplynulém roce uskutečnili, bych rád vyzdvihl úpravy křižovatek a přechodů na silnici I/35 na průtahu městem. Problém s tranzitní dopravou jsme tím sice nevyřešili, a ani vyřešit nemohli, ale zlepšili jsme průjezdnost křižovatek napříč silnicí I/35 a zvýšili bezpečnost chodců na přechodech. A o to nám šlo především.

Za dobrým fungováním města v uplynulém roce stojí množství lidí, kteří si za svoji práci, úsilí a ochotu zaslouží velké poděkování. Děkuji proto všem občanům za spolupráci, podporu a jejich zájem o věci veřejné. Děkuji členům rady a zastupitelstva i jednotlivých výborů a komisí, zaměstnancům města, městských organizací a společností. Za výbornou spolupráci děkuji také zaměstnancům krajských organizací, které ve městě působí, hasičům, policistům a vysokomýtským církvím, ale i neziskovým organizacím, spolkům a klubům, bez jejichž činnosti by nebyl život ve městě tak pestrý a bohatý.

V letošním roce si připomínáme třicáté výročí od odchodu okupačních sovětských vojsk z Vysokého Mýta. Lidem se vrátila svoboda, což bylo tehdy cítit na každém kroku. Najednou měli chuť měnit prostředí kolem sebe a spontánně se pustili do zvelebování svých domů. Ani město nezůstalo pozadu. Převzalo od státu vojenské pozemky a zdevastované budovy a umožnilo v nich rozjezd podnikání. Všechny tyto změny nastartovaly ve městě období nebývalého rozkvětu a prosperity. Velice si vážím toho, že i my nyní můžeme společně přispět k jeho dalšímu rozvoji.

V úctě František Jiraský, starosta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice