Starosta Kaminaras: Lidé se dočkají lávky i náplavky

05.06.2022 18:41

Participativní rozpočet, ve kterém jste měli možnost hlasovat o devíti návrzích, zná své vítěze. Největší množství hlasů dostal návrh E) Dřevěná lávka přes řeku Balinku.

Starosta Kaminaras: Lidé se dočkají lávky i náplavky
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

Na druhé příčce se umístil návrh A) Relaxační zóna – náplavka. Během května se investorské oddělení zabývalo projektovou a administrativní přípravou. Výsledkem je, že by se měly realizovat oba uvedené návrhy. 

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

Během poslední fáze prověřování záměru vyplynuly nové podmínky dotčeného orgánu – Povodí Moravy. „Po zjištění skutečnosti, že lávka přes řeku Balinku musí překonat takzvanou stoletou vodu, jsme ihned nechali zpracovat finanční rozpočet takto upravené stavby. Očekávali jsme prodražení, a to se potvrdilo. Předběžný odhad překračuje částku 800 000 korun," uvedl Antonín Šilhavý, vedoucí oddělení investorského. V rámci participativního rozpočtu uvolnili představitelé města 300000 korun, což na vybudování lávky bohužel stačit nebude.

„Za návrhy i hlasy děkujeme, věřte, že nepřijdou vniveč. Nápad na přemostění do Balinského údolí nadchl hlasující i nás, proto se jím necháme inspirovat a připravíme jeho projekt do rozpočtu na příští rok. Navíc se zde rýsuje možnost spolufinancování s obcí Oslavice vzhledem k tomu, že lávka má spojovat naše katastrální území. Vyčleněné finance z participativního rozpočtu přesto využijeme a zrealizujeme za ně návrh, který se v hlasování umístil na druhém místě. Výsledkem participativního rozpočtu tak v podstatě bude realizace hned dvou návrhů. Náplavku u soutoku řek vybudujeme ještě v letošním roce, lávku přes Balinku připravíme k realizaci v roce následujícím," okomentoval starosta města Alexandros Kaminaras.

Relaxační zóna v centru města u Ostrůvku začne vznikat během léta. „Máme souhlasné stanovisko správce povodí a pracujeme na konkrétním projektu. Dle předpokladů se první lidé na lavičky posadí do podzimu," popisuje Šilhavý. Premiéra zapojení občanů do rozhodování o rozvoji svého města přinesla inspirativní nápady, zájem obyvatel i dva nové projekty. I díky vám může naše město vzkvétat.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.