Starosta Němec: Den uniformovaných sborů navštívilo několik tisíc lidí

04.10.2021 16:05

Několik tisíc lidí si v sobotu nenechalo ujít sedmý ročník Dne uniformovaných sborů. Na kroměřížském letišti byla k vidění letitá i současná technika a atraktivní ukázky zásahů hasičů, policistů, armády a dalších složek.

Starosta Němec: Den uniformovaných sborů navštívilo několik tisíc lidí
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Kroměříže Jaroslav Němec

„Mám radost z toho, že nám vyšlo počasí a že jsme si po odmlce způsobené koronavirem mohli Den uniformovaných sborů opět společně užít. Rád bych poděkoval všem, kteří se na přípravě akce podíleli,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. 

Anketa

Přesvědčujete své okolí o tom, koho má a nemá volit?

72%
hlasovalo: 26238 lidí

K vidění byla rozmanitá technika, která zahrnovala například historická letadla – dvouplošníky, policejní vrtulník, tanky a bojová vozidla pěchoty. Kromě ukázky techniky návštěvníky akce potěšily dynamické ukázky a scénky, například vystoupení policejních koní a psů, bojová scéna v podání vojáků aktivních záloh nebo likvidace nebezpečné látky v podání hasičů. Kroměřížští dobrovolní hasiči, kteří letos slaví výročí 115 let založení sboru, na akci pokřtili nové vozidlo.

Den uniformovaných sborů se konal pod záštitou Ministerstva obrany ČR. Pořádalo ho město Kroměříž, spolek Biskupští manové z Kroměříže a Technické muzeum v Brně. Na akci se kromě hasičů, policie, armády, celníků a Technického muzea prezentovaly i aktivní zálohy armády, Československá obec legionářská a kluby vojenské historie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …