Starosta Petrus: Je potřeba jednat a ne čekat

03.05.2018 18:10

Reakce starosty MČ Prahy 8 Romana Petruse k rozhodnutí dnešní Rady hl. m. Prahy ve věci Libeňského mostu

Starosta Petrus: Je potřeba jednat a ne čekat
Foto: praha8.cz
Popisek: Roman Petrus (ČSSD)

Všechna dosavadní vedení Hlavního města Prahy za celých 16 let nedokázala zajistit, aby byl Libeňský most bezpečný. A tak se dnes rozhodlo, že se postaví rovnou mosty dva!

Rada hlavního města Prahy dnes rozhodla o tom, že TSK připraví provizorní most vedle Libeňského mostu. To je jistě chvályhodné, má to ale háček. Dle novinářů se zároveň zastaví debata o budoucnosti mostu. Tedy zelenou dostalo to, co v posledních třech letech podporují aktivisté (nikoliv aktivní lidi) a někteří politici, tedy nedělat s mostem nic. To je totiž ten hlavní motiv. Vytvořit téma, o kterém se dá mluvit. Aneb když jsem vůbec nic nedokázal a vlastně jsem nic neudělal, je potřeba vymyslet něco, o čem se dá mluvit a pak za tím jít za každou cenu.

Oproti tomuto šílenému postupu vyzývám Radu hl. m. Prahy, aby pokračovala ihned diskusí o budoucnosti mostu, bez ohledu na výsledek analýzy TSK o druhém mostu. Ta může probíhat, tak jako tak. Vyzývám Radu hl m. Prahy, aby na rozdíl od ostatních myslela na to, aby byl most bezpečný a neohrožoval obyvatele. Občané si nezaslouží čekat půl roku do voleb a pak dalších půl roku na novou koalici, která si nastuduje materiály. Je potřeba jednat a ne čekat!

Roman Petrus
Starosta MČ Praha 8

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…