Starosta Petrus: Je potřeba jednat a ne čekat

03.05.2018 18:10

Reakce starosty MČ Prahy 8 Romana Petruse k rozhodnutí dnešní Rady hl. m. Prahy ve věci Libeňského mostu

Starosta Petrus: Je potřeba jednat a ne čekat
Foto: praha8.cz
Popisek: Roman Petrus (ČSSD)

Všechna dosavadní vedení Hlavního města Prahy za celých 16 let nedokázala zajistit, aby byl Libeňský most bezpečný. A tak se dnes rozhodlo, že se postaví rovnou mosty dva!

Rada hlavního města Prahy dnes rozhodla o tom, že TSK připraví provizorní most vedle Libeňského mostu. To je jistě chvályhodné, má to ale háček. Dle novinářů se zároveň zastaví debata o budoucnosti mostu. Tedy zelenou dostalo to, co v posledních třech letech podporují aktivisté (nikoliv aktivní lidi) a někteří politici, tedy nedělat s mostem nic. To je totiž ten hlavní motiv. Vytvořit téma, o kterém se dá mluvit. Aneb když jsem vůbec nic nedokázal a vlastně jsem nic neudělal, je potřeba vymyslet něco, o čem se dá mluvit a pak za tím jít za každou cenu.

Oproti tomuto šílenému postupu vyzývám Radu hl. m. Prahy, aby pokračovala ihned diskusí o budoucnosti mostu, bez ohledu na výsledek analýzy TSK o druhém mostu. Ta může probíhat, tak jako tak. Vyzývám Radu hl m. Prahy, aby na rozdíl od ostatních myslela na to, aby byl most bezpečný a neohrožoval obyvatele. Občané si nezaslouží čekat půl roku do voleb a pak dalších půl roku na novou koalici, která si nastuduje materiály. Je potřeba jednat a ne čekat!

Roman Petrus
Starosta MČ Praha 8

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.