Starosta Vetchý: Rekonstrukce Lidické ulice proběhne pravděpodobně v roce 2024

31.01.2023 12:18

Plánovaná oprava Lidické ulice proběhne pravděpodobně v příštím roce. Vyplývá to z jednání zástupců Správy a údržby silnic Pardubického kraje, projekční firmy a zástupců města, které se uskutečnilo v pondělí 23. ledna.

Starosta Vetchý: Rekonstrukce Lidické ulice proběhne pravděpodobně v roce 2024
Foto: Lanškrounské fórum
Popisek: Starosta Lauškrouna Radim Vetchý

Ještě v letošním roce zajistí Pardubický kraj, který je vlastníkem komunikace, potřebnou úpravu projektové dokumentace a vydání příslušných povolení, aby bylo vše připraveno k realizaci v roce 2024. 

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22948 lidí

„Pardubický kraj měl opravu silnice III/36810 v průtahu města Lanškroun zařazenou do plánu na rok 2023. Na základě provedených průzkumných a diagnostických prací ale došlo k zásadní změně technologie opravy silnice,“ uvádí náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu Michal Kortyš. Oproti původnímu záměru, který spočíval v obnově asfaltobetonových vrstev vozovky, bude navržena technologie celkové rekonstrukce silnice. Tato změna si současně vyžádá úpravu projektové dokumentace.

Vedení města při posledním jednání upozornilo i na problém s nedostatečným odvodněním vozovky, který by oprava v původně zamýšleném rozsahu nevyřešila. Součástí nového zpracování projektové dokumentace bude také osazení odvodňovacího žlabu v části ulice naproti garážím. “Stav vozovky na ulici Lidická je často kritizován. Je dobře, že vlastník komunikace, kterým je Pardubický kraj, přistoupí k celkové rekonstrukci ulice a plánuje ji zařadit do svého rozpočtu pro rok 2024. Město Lanškroun je vlastníkem chodníků a v součinnosti s Pardubickým krajem připraví jejich opravu. Za město jsme zmínili i problematiku odvodnění ulice. Zvláště po deštích komplikuje stojící voda na vozovce život lidem v přilehlých nemovitostech i samotným řidičům,” doplňuje starosta Radim Vetchý

Pardubický kraj rovněž zastává názor, že je vhodné řešit v koordinaci s městem celý uliční prostor. Navrhované změny uspořádání uličního prostoru si vyžádají také nutné úpravy chodníků a veřejného osvětlení. Město Lanškroun počítá s tím, že tyto úpravy provede na své vlastní náklady souběžně s plánovanou rekonstrukcí. Ještě před zahájením stavebních prací plánuje společnost Vodovody a kanalizace Jablonné nad Orlicí realizaci opravy kanalizace v úseku od křižovatky I/43 (ulice Komenského) po ulici Škroupovu. Veškeré práce tak budou probíhat ve vzájemné koordinaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).