Starosta Vetchý: Vedení města Lanškroun žádá Pardubický kraj o bezodkladnou opravu ulice Lidická

04.04.2022 10:46

Nevyhovující stav vozovky v ulici Lidická je jejími uživateli dlouhodobě kritizován. Navíc se situace po zimě ještě zhoršila, a proto se vedení města snaží podniknout další kroky k nápravě.

Starosta Vetchý: Vedení města Lanškroun žádá Pardubický kraj o bezodkladnou opravu ulice Lidická
Foto: Lanškrounské fórum
Popisek: Starosta Lauškrouna Radim Vetchý

V listopadovém čísle městských novin jsme vás informovali o probíhajícím jednání se zástupci Pardubického kraje. S těmi vedení města Lanškroun jednalo o možném řešení dlouhodobě nevyhovujícího stavu ulice Lidické, která je ve vlastnictví právě Pardubického kraje. Náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš na jednáních přislíbil, že se neutěšenou situací budou v rámci investičního plánu zabývat. Prozatím ale nedošlo k posunu. Proto Rada města Lanškroun na svém zasedání dne 28. března přijala usnesení a požádá Pardubický kraj jako vlastníka silnice III. třídy č. 36810, ulice Lidická, Lanškroun k provedení bezodkladné komplexní opravy této komunikace. Město tak apeluje na Pardubický kraj, aby opravu ulice Lidické zařadil do plánu investičních akcí. „Občany města stav ulice Lidická opravdu trápí. Každoročně se na nás obrací a žádají opravu silnice, která je, především po zimě, ve špatném stavu. Moc bych si přál, aby vlastník komunikace požadavek města vyslyšel a zařadil investici rekonstrukce ulice Lidická do svého rozpočtu. Potěšil by nejenom všechny občany města, ale i řidiče, kteří městem projíždějí,” doplňuje starosta města Radim Vetchý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.