Starostka Mazánková: Ministře Chovanče, jak naložíme s nelegálními uprchlíky?

26.06.2015 15:16

Evropa prožívá největší imigrantskou krizi ve své historii. Nejenom pro Evropskou unii ale především pro nás, pro Českou republiku je zcela zásadní na tuto hrozbu adekvátně zareagovat.

Starostka Mazánková: Ministře Chovanče, jak naložíme s nelegálními uprchlíky?
Foto: Archiv KM
Popisek: Kateřina Mazánková, starostka Klášterce nad Ohří.

Stejně jako drtivá většina občanů se také já stavím proti povinným kvótám pro přijímání nelegálních imigrantů. Nešťastný mi přijde i návrh na to přijímat stovky a tisíce imigrantů dobrovolně. Upřímně řečeno, nevidím v tom zásadní rozdíl ale spíš podlézavost Bruselu.

Druhou věcí ovšem je, že nelegální imigranti k nám můžou pronikat i bez ohledu na kvóty a nařízení svévolným překračováním státní hranice.

Dle mého názoru se naléhavost situace zvyšuje tím, že okolní státy přijímají přísná opatření proti přílivu nelegálních imigrantů. Jedná se především o státy našeho regionu jako Rakousko, Maďarsko nebo Německo. Z prvních zkušeností je zřejmé, že tato taktika slaví úspěch. Rakousku, které odmítlo přijímat další azylanty, se podařilo odvrátit imigrantskou vlnu mimo své území. Německo, které kvůli G7 zavedlo pohraniční kontroly, zadrželo na 14 tisíc nelegálních běženců a stovky zločinců, především převaděčů.

Pokud ostatní státy přijímají takto přísná opatření na svých hranicích, zvyšuje se riziko, že nelegální uprchlíci půjdou přes naše území. Jednoduše proto, že to jinudy nepůjde. Jako starostka Klášterce na Ohří musím bohužel říci, že naše možnosti obce reagovat na bezpečnostní hrozby jsou velmi omezené. Je zřejmé, že čelit systémově této bezpečnostní hrozbě je možné jen s centrální státní podporou.

Proto jsem tento týden poslala ministru vnitra Chovancovi dopis, ve kterém žádám o informace, jakými bezpečnostními opatřeními reaguje vláda na aktuální imigrační krizi.  Dále jestli jsou přijímána systémová opatření na českých hranicích. Žádám ministra rovněž o informaci, jakým způsobem by měla být organizována kooperace vlády a místních samospráv na zajištění bezpečnosti ČR.

Ještě jednou opakuji, imigrantské krizi lze čelit jen systematickými opatřením na úrovni vlády. Já jako starostka chci po vládě především informace o rizicích a maximální spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.